BAZAR

John Malkovich vine pentru prima oară în România. Unde îl puteți vedea

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, pentru prima dată în România, nominalizat de două ori la Premiile Oscar, actorul John Malkovich, una dintre figurile legendare ale cinematografiei americane contemporane, va interpreta rolul unui criminal în serie în piesa „The Infernal Comedy – Confessions of a Serial Killer”, pe scena Ateneului Român, scrie realitatea.net.

Piesa, care a avut premiera în 2006 în Los Angeles, este scrisă special pentru John Malkovich. Actorul american este narator şi singurul personaj al firului epic, iar piesa este un „musical” cu arii ale unor compozitori celebri – Vivaldi, Haydn, Mozart, Van Beethoven -, interpretate de orchestra de cameră Wiener Akademie condusă de Martin Haselbock şi de sopranele Laura Aikin şi Aleksandra Zamojska.

Spectacolul, care va fi subtitrat în limba română, se va desfăşura cu casa închisă, dar mai sunt disponibile bilete la Cinema Digiplex, unde se va realiza o transmisie live.

Seria „Spectacole de operă şi balet” aduce, în aceeaşi zi, la Opera Naţională Bucureşti, un alt eveniment de excepţie – „Otello”, de Giuseppe Verdi, în interpretarea Corului şi Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti. La pupitru se va afla dirijoarea americană Kery-Lynn Wilson.

În rolul principal este distribuit tenorul german Peter Seiffert, distins cu un Premiu Grammy pentru înregistrarea interpretării operei „Tannhauser”, de Wagner, sub bagheta maestrului Daniel Barenboim.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button