ARHIVA B365

Celebrul cântăreț britanic JOE COCKER A DECEDAT

JOE COCKER A DECEDAT. Cântăreţul britanic Joe Cocker a murit, luni, la vârsta de 70 de ani, anunţă surse citate de BBC News online, potrivit Mediafax.

Decesul a fost confirmat de echipa de impresariat a artistului.

JOE COCKER A MURIT. Cântăreţul britanic, al cărui nume oficial este John Robert Cocker, a decedat la vârsta de 70 de ani, din cauza complicaţiilor generate de un cancer pulmonar.

În anul 2013, legenda muzicii mondiale a susținut un concert de excepție la București. Concertul, care a facut parte din turneul de promovare a noului sau album – „Fire It Up” -, a debutat cu o piesa de pe acest material discografic – „I Come in Peace”. Imediat dupa aceasta melodie, Joe Cocker i-a salutat pe romani. „Bucuresti, buna seara!”, a spus cantaretul, starnind aplauzele intense ale spectatorilor.

JOE COCKER A DECEDAT. BIOGRAFIE JOE COCCKER. Joe Robert Cocker s-a nascut pe data de 20 Mai 1944 la Sheffield, Yorkshire in Anglia. Si-a inceput cariera muzicala sub numele Vance Arnold. Ziua lucra ca vatman de tramvai, iar seara canta rock si soul in puburile londoneze ca solist vocal al grupului ‘The Grease Band’.

In anul 1968 a inregistrat o versiune a hitului The Beatles, ‘With A Little Help From My Friends’. In luna noiembrie a aceluiasi an, cantecul a ajuns pe locul 1 in topul britanic, potrivit bestmusic.ro.

In anul 1969, a scos pe piata albumul ‘With A Little Help From My Friends’, care a fost considerat de critica muzicala drept un disc de cinci stele. Joe a cantat pe album cateva compozitii proprii ca ‘Marjorine’, ‘Sandpaper Cadillac’ sau ‘Something’s Coming On’, doua dintre compozitiile lui Bob Dylan ‘Just Like A Woman’ si ‘I Shall Be Released’ si un cover dupa ‘With A Little Help From My Friends’. Printre muzicienii de studio care l-au acompaniat s-au aflat Jimmy Page si Steve Winwood.

Cariera sa muzicala a luat insa amploare abia dupa aparitia pe scena ‘Festivalului de la Woodstock’ din August 1969. Al doilea sau hit in Marea Britanie a fost un cover dupa compozitia lui Leon Russell ‘Delta Lady’ iar albumul ‘Joe Cocker!’ a atins statutul de disc de aur in Statele Unite. Albumul a continut si preluari ale unor cantece apartinand The Beatles, The Lovin’ Spoonfull, Bob Dylan, Leonard Cohen si Leon Russell.

In anul 1970, Joe Cocker a inregistrat o versiune proprie a hitului ‘The Letter’ lansat de grupul ‘The Box Tops’, iar discul a devenit primul sau number 1 in topurile americane.
In anul 1970, Joe a inregistrat albumul ‘Mad Dogs & Englishmen’ cu selectii din turneul in care a sustinut mai mult de 40 de concerte in Statele Unite. Albumul i-a adus cel de-al treilea disc de aur.

A urmat pentru arist o perioada mai putin fasta, in care a din cauza bauturii si a exceselor, Joe a cazut in uitare.

A mai intrat in topul american in anul 1975 cu piesa ‘You Are So Beautiful’, apoi in anul 1982 cu un duet cu Jennifer Warnes intitulat ‘Up Where We Belong’, tema principala a filmului ‘Officer and a Gentleman’.

Parasit de prieteni, Joe Cocker a gasit puterea de a reveni in forta la inceputul anilor ’90, cand cariera sa a fost practic relansata cu hituri precum ‘You Can Leave Your Hat On’, ‘Unchain My Heart’, ‘N’Oubliez Jamais’, ‘Summer In The City’ sau ‘Could You Be Loved’. Versiunea originala a cantecului ‘Unchain My Heart’ a fost lansata de Ray Charles in anul 1961. Cantecul a fost inregistrat de nu mai putin de 40 de artisti, iar versiunea lui Joe Cocker a aparut prima data pe albumul ‘Unchain My Heart’ in anul 1987.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button