ȘTIRI

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, vine la Bucureşti pentru a discuta cu Băsescu şi Ponta

Săptămâna viitoare, va veni la Bucureşti vicepresedintele Joe Biden, conform HotNews.ro

Vicepresedintele american va avea intalniri cu presedintele Basescu si cu premierul Victor Ponta. Şi şeful Pentagonului, Chuck Hagel, va sosi in Romania in „primele zece zile din iunie”, conform sursei citate. Exista informatii potrivit carora si seful CIA, John O’Brennan, ar urma sa viziteze Romania. 

Motivarea oficială a vizitei înaltului oficial american la Bucureşti se concentrează pe sprijinul acordat României în actualul context regional, unde criza din Ucraina a generat noi provocări de securitate pentru statele din flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice. 

„Au fost discuţii pentru organizarea unei întâlniri la nivel înalt între România şi Statele Unite ale Americii dinaintea crizei din Ucraina, dar evenimentele recente au accelerat această întrevedere”, după cum au declarat surse politice pentru Mediafax.ro.

În urmă cu trei săptămâni, Joe Biden s-a aflat în Ucraina, pentru a exprima susţinerea Statelor Unite.

Preşedintele Traian Băsescu a primit-o, luni, la Palatul Cotroceni, pe Avril D. Haines, adjuncta directorului Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), în cadrul întâlnirii fiind discutate situaţia din regiune şi buna colaborare dintre serviciile de securitate ale celor două ţări.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button