JOE BIDEN, la Guvern: SUA,gata să acorde României ajutor pentru a-şi asigura independenţa energetică

de:
21 mai 2014
1 Afișari
JOE BIDEN, la Guvern: SUA,gata să acorde României ajutor pentru a-şi asigura independenţa energetică

După vizita la Cotroceni, Joe Biden a mers la Guvern, unde a discutat cu Victor Ponta, anunţă Realitatea.net.

Iată principalele declaraţii ale premierului Victor Ponta:

Vizita lui Joe Biden e în cel mai necesar moment pentru România, în care trebuie reafirmată ideea unui parteneriat strategic stabil între SUA şi România. Importanţa pe care SUA o acordă întregii regiuni şi un sentiment special pentru români, că SUA consideră că România este un partener de încredere şi respectat.

Reafirm angajamentul total de a ne îndeplini rolul ca frontieră de est a NATO, confruntată cu o situaţie de criză fără precedent în ultimii 20 de ani.

Prezenţa sa e un mesaj extrem de puternic pentru România, Ucraina, Moldova, Georgia, cei care au ales să meargă pe drumul refomrei, a democraţiei.

Securitatea nu poate fi obţinută gratis. România investeşte foarte mult pentru ca să-şi poată asigura independenţa energetică, pentru România şi pentru Moldova.

România este economia care creşte cel mai rapid în UE.

România e un suporter extrem de hotărât al finalizării acordului de investiţii şi comerţ între SUA şi Uniunea Europeană.

România trebuie şi poate fi un exemplu de succes în această regiune, securitate militară, dezvoltare economică.

Oricine încalcă legea trebuie să răspundă!

Declaraţiile lui Joe Biden:

Apreciez dedicarea pe care o arătaţi faţă de prietenia româno-americană.

Am vorbit despre colaborarea între SUA şi România. SUA se dedică cu multă încredere relaţiei dintre cele două ţări. Securitatea naţională şi cea a energiei sunt inseparabile în această parte a lumii. Consider că piaţa de energie europeană trebuie să fie sigură, diversă şi interconectată.

Noi suntem gata să asigurăm ajutorul necesar pentru dezvoltarea conductelor petrolifere din România.

Joe Biden, întâlnire cu premierul Victor Ponta

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns la Palatul Victoria, fiind întâmpinat de către premierul Victor Ponta pe treptele clădirii şi condus în holul de onoare, unde şi-au strâns mâinile în faţa jurnaliştilor, pentru fotografia oficială.

Biden a coborât din maşină după ce a aşteptat circa două minute, timp în care agenţii s-au asigurat că a fost format un perimetru de securitate. În acest interval, membrii delegaţiei şi presa americană au coborât din maşini şi s-au îndreptat spre holul de onoare.

„Bine aţi venit la Bucureşti, este o vreme plăcută!”, i-a spus Ponta, la întâmpinare, oficialul american răspunzând: „Da, este foarte frumos!”.

Oficialul american a venit la Guvern de la Palatul Cotroceni, unde s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu.

Marţi seara, premierul Ponta a afirmat că îi va spune vicepreşedintelui SUA că România vrea continuarea asigurărilor concrete de securitate a teritoriului, dar şi independenţă energetică cu tehnologie şi investiţii americane, astfel încât să nu mai fie nevoită să importe gaze direct din Rusia, informează MEDIAFAX.

El a precizat totodată că va ridica şi problema eliminării vizelor pentru românii care vor să călătorească în SUA.

Vicepreşedintele american a ajuns marţi după-amiază la Bucureşti, împreună cu soţia sa, pentru o vizită oficială de două zile, tema centrală fiind situaţia regională, alături însă de alte subiecte de actualitate, precum relaţiile economice bilaterale, securitatea energetică, dar şi combaterea corupţiei şi întărirea instituţiilor democratice româneşti.

Cookies