Joe Biden a nominalizat noul ambasador al SUA la București. Cine este Kathleen Ann Kavalec

04 iun. 2022
162 Afișari
Joe Biden a nominalizat noul ambasador al SUA la București. Cine este Kathleen Ann Kavalec
Joe Biden a nominalizat noul ambasador al SUA la București. Cine este Kathleen Ann Kavalec. Sursa foto: NewsMaker

SUA au desemnat noul ambasador care va conduce misiunea diplomatică din România. După Adrian Zuckermann, acest post va fi ocupat de Kathleen Ann Kavalec, care în prezent este șefa misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a nominalizat-o pe Kathleen Ann Kavalec pentru postul de ambasador al SUA la București, potrivit unui comunicat transmis de Casa Albă. În prezent, Kavalec ocupă postul de coordonator al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, aceasta fiind detașată de la Departamentul de Stat din anul 2019.

Noul ambasador al SUA la București. Cine este Kathleen Ann Kavalec

Înainte să coordoneze misiunea OSCE în Bosnia și Herzegovina, Kathleen Ann Kavalec a ocupat funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA.

Mai mult, Kavalec a ocupat și postul de director al Biroului pentru afaceri rusești dar a fost și adjunct al șefului de misiune al Misiunii Statelor Unite ale Americii la UNESCO. Totodată, Kathleen Ann Kavalec a supervizat programe importante de asistență externă ale SUA și a mai fost atașat pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, consilier politic în cadrul Ambasadei SUA din Kiev și, în două rânduri, atașat politic la Ambasada SUA din Moscova.

În timpul în care a lucrat la Washington, aceasta a operat în cadrul Biroului pentru afaceri legislative și a ocupat postul de director al Unității economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistență pentru noile state independente.

Născută în statul California, Kavalec a obținut o diplomă în științe policite la Universitatea California din Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C. Aceasta vorbește limba română, rusă, spaniolă, portugheză și franceză.

Ultimul mandat al unui ambasador SUA la București s-a încheiat la începutul anului 2021. Este vorba despre Adrian Zuckermann, care și-a terminat misiunea în România odată cu încheierea mandatului lui Donald Trump.

Cookies