Jocurile Olimpice de la Soci, 2014: Jurnaliștii, dezgustați de condițiile din hoteluri

de:
05 feb. 2014
0 Afișari
Jocurile Olimpice de la Soci, 2014: Jurnaliștii, dezgustați de condițiile din hoteluri

Jurnaliştii acreditaţi la Jocurile Olimpice de la Soci au început să împărtăşească pe Twitter experienţele lor hilare şi groteşti din hotelurile în care au fost cazaţi pentru a acoperi mediatic acest eveniment sportiv, informează washingtonpost.com.

Potrivit publicaţiei The Washington Post, continuă dezbaterea cu privire la cât de pregătit este oraşul Soci pentru a găzdui Jocurile Olimpice din 2014, care încep pe 7 februarie.

Astfel, jurnalişti din toată lumea au început să se cazeze la hoteluri locale şi să-şi împărtăşească aparentele nemulţumiri. Unii ziarişti care au sosit la Soci au descris pe reţelele de socializare, precum Twitter, condiţiile „îngrozitoare” de cazare din acest oraş, în care sunt deja pregătite pentru a-şi primi oaspeţii doar şase din cele nouă hoteluri în care se pot caza reprezentanţii media.

Hotelurile sunt încă în construcţie. Apa, dacă chiar curge, nu este potabilă. Un fotograf german a declarat pentru AP, weekendul trecut, că în perimetrul hotelului său circulă câini vagabonzi, iar muncitorii încă umblă prin camerele din hotel.

Harry Reekie, jurnalist la reţeaua de televiziune CNN, a postat marţi pe Twitter o fotografie dintr-o cameră de hotel în care draperia de la geam este căzută într-o parte. „CNN a rezervat 11 camere în unul dintre hotelurile din Soci dedicate media, în urmă cu cinci luni. Am ajuns aici de o zi şi doar o cameră este disponibilă”, a spus Harry Reekie.

O jurnalistă acreditată la Jocurile Olimpice de la Soci, Rosa Hwang, a scris luni pe contul său de Twitter: „În continuare nu avem apă în hotelul nostru din Soci. Nu ştim cât o să dureze până vor remedia situaţia”.

Şi Stacy St. Clair a scris pe aceeaşi reţea de socializare că nu are apă. „În hotelul meu nu este apă. Cei de la recepţie au spus: «Nu vă spălaţi cu apă pe faţă, deoarece conţine ceva foarte periculos»”. Ulterior, Stacy St. Clair a postat un mesaj spunând că problema cu apa a fost remediată, însă ea a publicat şi o fotografie cu două pahare în care apa avea o culoare maronie.

Pe de altă parte, jurnalistul Bruce Arthur a scris la rândul său pe Twitter: „Îmi lipseşti, apă caldă, din hotelul meu”.

Jurnalistul Kevin Bishop a postat la rândul său pe Twitter o imagine cu un birou, pe care apare o fotografie înrămată cu preşedintele rus Vladimir Putin. „Camera în care se află recepţia din hotelul nostru din Soci încă nu are finalizată podeaua. În schimb, pe biroul de recepţie avem o fotografie de bun venit”, a comentat Kevin Bishop.

Şi Mark MacKinnon a postat un comentariu pe Twitter, plângându-se că în hotelul său nu există holul pentru recepţie. „Pentru cei interesaţi, când nu există holul în hotelul vostru, mergeţi în dormitorul proprietarului pentru a vă caza”.

Ziarista Jo-Ann Barnas îi avertizează pe vizitatorii oraşului Soci să aibă grijă pe unde calcă atunci când se plimbă pe faleză. „Am observat că nu toate canalizările sunt acoperite”, a spus Jo-Ann Barnas, postând şi o imagine în acest sens.

Şi Greg Wyshynski a comentat pe contul său de Twitter: „Oamenii m-au întrebat ce m-a surprins cel mai mult la Soci. Asta este. Fără cuvinte”. Comentariul este însoţit de o fotografie în care apare toaleta din baia sa din hotel, lângă care este postat mesajul „Vă rugăm nu aruncaţi hârtia igienică în toaletă. Puneţi-o în coşul de gunoi de lângă toaletă”.

Aceste comentarii par să contrazică promisiunile făcute în mod repetat de oficialii ruşi şi de organizatorii Jocurilor Olimpice referitor la faptul că oraşul Soci este pregătit pentru a găzdui acest eveniment, în ciuda ameninţărilor teroriste, construcţiilor nefinalizate şi îngrijorărilor privind abuzurile asupra drepturilor oamenilor din această ţară. Jocurile Olimpice de la Soci au beneficiat de un buget record de 51 de miliarde de dolari, fapt care pare remarcabil având în vedere că unele dintre lucruri nu au fost puse la punct, mai scrie washingtonpost.com.

Cookies