Jill Biden ajunge diseară la București. Prima Doamnă a SUA vine azi în România și se oprește mai întâi la baza militară Mihail Kogălniceanu

06 mai 2022
186 afișări
Jill Biden ajunge diseară la București. Prima Doamnă a SUA vine azi în România și se oprește mai întâi la baza militară Mihail Kogălniceanu
Jill Biden vine în România. Prima doamnă a SUA ajunge în București, după o vizită la baza militară Mihail Kogălniceanu. Sursa foto: Captură Twitter/ Jill Biden

Jill Biden vine astăzi în România. Prima Doamnă a SUA aterizează vineri după-amiază la baza militară Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu militarii americani. Mai apoi, soția președintelui Statelor Unite se va deplasa la București.

Jill Biden vine în România

Înainte să ajungă la București, Jill Biden se întâlnește vineri cu membrii serviciului militar american la baza aeriană Mihail Kogălniceau. Sâmbătă, Prima Doamnă a Statelor Unite se întâlnește în Capitală cu reprezentanți ai Guvernului României și ai ambasadei SUA, cu cei care sunt implicați în acțiunile de ajutorare a refugiaților ucraineni, dar și cu profesori care lucrează cu copiii strămutați din Ucraina.

Duminică, în Statele Unite se sărbătorește Ziua Mamei, iar soția președintelui SUA se va întâlni cu mame și copii ucraineni care au fost nevoiți să își părăsească casele și să fugă din calea războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Din România, Jill Biden va pleca în vizită oficială în Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Prima doamnă a SUA ajunge în București

Prin intermediul unui mesaj pe Twitter, Jill Biden a anunțat că se află în drum spre România și Slovacia.

„În drum spre România și Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei cu mamele și copiii ucraineni care au fost forțați să își părăsească casele din cauza războiului lui Putin.

De asemenea, voi vizita trupele americane și îmi voi exprima recunoștința pentru eforturile de ajutorare ale țărilor vecine și ale lucrătorilor umanitari”, a declarat Prima Doamnă a SUA pe Twitter.

Aceasta este a doua vizită pe care Jill Biden o facem în România, după vizita din anul 2014.

Programul vizitei în Europa

  • Vineri, 6 mai 2022 – Prima Doamnă a SUA va vizita baza militară de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membrii serviciului militar din Statele Unite. Seara, soția președintelui Biden va pleca la București.
  • Sâmbătă, 7 mai 2022 – Jill Biden se va întâlni cu membrii Guvernului României, personalul ambasadei SUA, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, dar și profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur. Apoi va pleca la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA.
  • Duminică, 8 mai 2022 – Prima Doamnă va ajunge în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia pentru a se întâlni cu refugiații, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar și cu slovacii care sprijină familiile care au căutat refugiu în timpul acestei crize.
  • Luni, 9 mai 2022 – Jill Biden se întâlnește cu membrii Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în SUA.
Cookies