ARHIVA B365

Jandarmii supraveghează accesul oamenilor în Piaţa Obor! Piaţa Rahova, închisă de ANPC

„Împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei, Poliţiei locale şi ai firmei de pază a pieţei, jandarmii au restricţionat accesul prin punctele de intrare în incinta spaţiului comercial. În acest moment, accesul în piaţă se face gradual, iar jandarmii verifică documentele reglementate prin ordonanţele militare în vigoare”, informează oficiali ai Jandarmeriei Capitalei. 

Piaţa Rahova, închisă

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a închis Piaţa Rahova şi pescăria din Piaţa Moghioroş, din cauza unor nereguli constatate în urma controalelor efectuate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.

ANPC a început o serie de acţiuni de control, la nivelul întregii ţări, pentru a verifica modul în care comercianţii îndeplinesc prevederile ordonanţelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum şi felul în care respectă drepturile consumatorilor, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Echipele Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, coordonate de preşedintele ANPC, Eduardt Cozminschi, şi de directorul general, Paul Anghel, au efectuat, joi, mai multe verificări în câteva dintre cele mai importante pieţe agroalimentare Capitală.

„S-a dispus închiderea Pieţei Rahova, care, în timpul lucrărilor de consolidare a clădirii, îşi desfăşoară activitatea, provizoriu, într-un cort de mari dimensiuni, fără acces la utilităţi sau toalete publice, fără să dispună de cântarul cumpărătorului şi care nu respectă niciuna dintre prevederile ordonanţelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 (nu se respectă distanţa socială dintre comercianţi, numărul de persoane care să se afle în acelaşi timp în incintă, prezenţa dezinfectantelor la dispoziţia comercianţilor şi cumpărătorilor). S-a interzis folosirea vitrinelor cu prăjituri, mezeluri şi brânzeturi din Economatul situat în Piaţa Rahova din cauza condiţiilor insalubre de depozitare a produselor în aceste agregate”, se arată în comunicat.

Avertisment şi obligativitatea remedierii situaţiei în 24 de ore pentru pieţele 16 Februarie şi Domenii

De asemenea, comisarii au decis şi închiderea pescăriei din Piaţa Moghioroş, din cauza a numeroase nereguli identificate în activitatea acesteia. Astfel, s-a constatat că exista la vânzare peşte proaspăt cu modificări organoleptice, miros şi consistenţă a cărnii specifice peştelui alterat, fiind păstrat în condiţii improprii, în afara spaţiilor frigorifice, fără stratul corespunzător de fulgi de gheaţă. Peştele congelat prezenta arsuri de congelare, fiind impropriu pentru consum uman (fiind congelat fără a dispune de linie de producţie specifică).

În aceste condiţii, au fost aplicate două amenzi contravenţionale, în valoare de 12.000 lei, şi a fost retrasă de la comercializare întreaga cantitate de peşte găsită.

La pieţele 16 Februarie şi Domenii s-a constat că nu erau respectate prevederile ordonanţelor militare (de ex.: anunţurile privitoare la respectarea distanţei sociale, a intervalului orar în care este permisă deplasarea la cumpărături a persoanelor de peste 65 de ani etc.), motiv pentru care au primit avertisment şi obligativitatea remedierii situaţiei în 24 de ore, scrie Agerpres.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va continua campania de verificări ocazionată de Sărbătorile Pascale şi în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea şi viaţa consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum şi că drepturile consumatorilor sunt respectate cu stricteţe, acestea reprezentând prioritatea activităţii instituţiei”, subliniază documentul citat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button