ARHIVA B365

Jandarmii înăspresc măsurile de ordine în cazul protestelor spontane

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a discutat, luni, la sediul ministerului, cu şefii Jandarmeriei, pentru a stabili un plan de măsuri legat de manifestaţiile spontane din ultimele săptămâni. Potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în cadrul şedinţei s-a stabilit ca autorităţile să discute cu organizatorii protestelor, pentru ca acestea să fie autorizate.

În cazul în care manifestaţiile vor avea, în continuare, un caracter „spontan”, jandarmii vor începe, într-o primă etapă, să aplice amenzi contravenţionale şi să nu mai permită protestatarilor să blocheze circulaţia pe bulevardele principale, au spus sursele citate, potrivit Mediafax.

În plus, manifestanţii vor fi monitorizaţi inclusiv din maşini ale Jandarmeriei. Jandameria a anunţat, într-un comunicat remis luni, că, până acum, la nivelul Capitalei, au fost date 23 de amenzi contravenţionale unor persoane care au participat la proteste neautorizate faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, trei dintre sancţiuni fiind în cazul unor persoane care consumau alcool în timpul manifestaţiilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button