Jandarmii din Bucureşti au ajutat o bătrână de 91 de ani să ajungă acasă după ce aceasta se rătăcise prin Capitală

04 mart. 2021
350 afișări
Jandarmii din Bucureşti au ajutat o bătrână de 91 de ani să ajungă acasă după ce aceasta se rătăcise prin Capitală

Jandarmii din Bucureşti au ajutat o bătrână de 91 de ani să ajungă acasă după ce aceasta se rătăcise prin Capitală, povestea fiind relatată pe pagina de Facebook a instituției.

Jandarmii din Bucureşti au ajutat o bătrână de 91 de ani să ajungă acasă. Este borba despre doamna Maria, care se rătăcise în zona şoselei Pantelimon.

Misiunea jandarmilor nu a fost deloc una uşoară pentru că bunicuţa nici nu îşi amintea unde locuieşte. Mai mult, femeia avea două adrese, de domiciliu şi de reşedinţă, însă nu a fost recunoscută la niciuna dintre ele de cei care locuiau acolo.

Nici a treia adresă indicată nu a fost cea bună, însă de acolo au fost indicaţi spre o alta.

Jandarmii din Bucureşti au ajutat o bătrână de 91 de ani să ajungă acasă. Câinii o așteptau în curte

Într-un final, jandarmii au refăcut împreună cu bătrânica traseul şi au reuşit să ajungă la domiciliul său, după aproximativ patru ore. Nu doar pensionara s-a bucurat că a ajuns acasă, ci şi câinii din curte care au recunoscut-o.

„Zilele trecute, în zona șoselei Pantelimon, jandarmii au fost sesizați că, în stația de autobuz, o femeie pare că are probleme. Au mers acolo și au întâlnit-o pe doamna Maria. Nu părea nimic în neregulă ca o doamnă în etate să facă o plimbare într-o zi însorită. Totuși, jandarmii au mers la ea și au întrebat-o cum se simte, cu gândul că, dacă totul e bine, să-i ureze „O primăvară frumoasă”.

Din nefericire, femeia le-a spus că are probleme, pentru că s-a rătăcit și nu-și amintește unde locuiește.

Două adrese, patru locaţii verificate

Din verificările efectuate, a reieșit că femeia, în vârstă de 91 de ani, are două adrese, domiciliu și reședință, la care am însoțit-o, dar nu a fost recunoscută la niciuna dintre ele.

O a treia adresă ne-a fost comunicată, care s-a dovedit, din nou, greșită, dar de acolo, ni s-a transmis o a patra adresă.

Am petrecut mai bine de patru ceasuri în zonă, încercând să refacem drumul către casă al femeii, iar povestea a avut un final fericit.

Primul semn a fost bucuria bătrânei care și-a recunoscut casa. Al doilea semn a fost bucuria câinilor din curte, care și-au recunoscut stăpâna…”, au scris jandarmii pe pagina de Facebook.

Acum două săptămâni, jandarmii au dat dovadă de exces de zel, încâtușând un bărbat care a refuzat să poarte mască de protecţie în timpul unei manifestări în apropierea Palatului Parlamentului.

 

Cookies