Jandarmii bucureşteni aniversează, joi, 164 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

de:
02 apr. 2014
0 Afișari
Jandarmii bucureşteni aniversează, joi, 164 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Între orele 12.00 şi 18.00, se va organiza un punct de informare la care se va prezenta dotarea Jandarmeriei Capitalei (se prezintă ţinuta de misiune, autovehiculele, materialele de intervenţie, filme de prezentare şi luptători din cadrul unităţii), iar cei mici vor avea parte de surprize din partea jandarmilor.

„Veţi putea urmări exerciţii demonstrative de prindere a infractorilor, dresaj canin, patrulare, şi moduri de acţiune în caz de semnalare a amplasării unui dispozitiv pirotehnic executate de jandarmii bucureşteni din cadrul Detaşamentului de Cavalerie şi Câini de Serviciu (prezentarea unui manej, unde caii Jandarmeriei vă stau la dispoziţie pentru plimbări, filmări sau fotografii)”, informează Jandarmeria Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Jandarmeria Română a fost întemeiată în Moldova, pe 3 aprilie 1850, printr-un ofis domnesc al domnitorului moldovean Grigore Alexandru Ghica, pe baza hotărârii Divanului obştesc privind „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Acest document a dat un prim statut juridic Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare. El prevedea că Regimentul de jandarmi din Moldova se împarte în două subdiviziuni, fiecare având zona de responsabilitate formată din câte şase ţinuturi (judeţe), la fiecare ţinut fiind repartizată câte o companie de jandarmi, la care se adăuga câte o companie la Isprăvnicia Iaşului şi la Poliţia Capitalei, în total, 14 companii de jandarmi ce totalizau un efectiv de 1.433 jandarmi călări şi pedeştri.

Misiunile principale ale Jandarmeriei Române sunt: asigurarea şi restabilirea ordinii publice, transportul şi paza valorilor, bunurilor şi materialelor periculoase, dar şi paza şi apărarea obiectivelor de importanţă deosebită.

Jandarmeria Capitalei asigură ordinea publică şi siguranţa cetăţenilor bucureşteni cu ocazia adunărilor publice, manifestărilor sportive care au loc în municipiul Bucureşti şi intervine, la nevoie, pentru restabilirea ordinii publice.

Cookies