Jandarmeria Română va asigura paza la metrou

de:
21 nov. 2018
0 Afișari
Jandarmeria Română va asigura paza la metrou

Jandarmii vor asigura paza şi protecţia staţiilor de metrou şi a trenurilor, precum şi a tunelurilor între staţii.

„Camera Deputaților a adoptat modificarea Legii de Înființare a Jandarmeriei Române pentru asigurarea serviciilor de pază și protecție la Metrorex SA.

În termen de 30 de zile se va aproba prin Hotărâre de Guvern modul în care se va implementa prevederea legislativă menționată. Hotărârea de Guvern va reglementa asigurarea pazei și protecției obiectivelor, bunurilor și valorilor aparținând Metrorex SA, cu efective de jandarmi.

După aprobarea Hotărârii de Guvern – coroborată cu Programul de implementare agreat între Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne – serviciile de pază vor fi asigurate de Jandarmeria Română”, a anunţat directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, într-un comunicat.

Un proiectul de lege privind asigurarea serviciilor de pază şi protecţie la metrou de către jandarmerie a fost iniţiat de un senator PNL în mai 2018.

„Pentru a se evita incidente grave la metrou, consider că paza staţiilor de metrou şi a trenurilor ce transportă călători, precum şi a tunelurilor de corespondenţă între staţii cu efective de jandarmi, va creşte gradul de încredere în acest mijloc de transport şi va evita chiar şi posibile tragedii naţionale”, se arată în expunerea de motive a unui proiect de lege iniţiat de senatorul liberal Carmen Harău.

„Societatea Comercială de Transport cu Metroul Metrorex transportă în medie 600.000 de cetăţeni zilnic, ceea ce face ca metroul să fie un obiectiv strategic, mai ales că această societate asigură şi funcţia de protecţie civilă a populaţiei în cazuri de dezastre”, mai arată iniţiatorul.

Cookies