Jandarmeria Română oferă spre adopție un cal. Șarlatan a defilat ani la rând pe sub Arcul de Triumf din București

27 apr. 2022
2954 Afișari
Jandarmeria Română oferă spre adopție un cal. Șarlatan a defilat ani la rând pe sub Arcul de Triumf din București
Jandarmeria Română oferă spre adopție un cal. Șarlatan a defilat ani la rând pe sub Arcul de Triumf din București. Sursa foto: Facebook/ Jandarmeria Română

Un cal, în vârstă de aproape 18 ani, este oferit spre adopție de Jandarmeria Română. Răspunde la numele de Șarlatan și a defilat ani la rând pe sub Arcul de Triumf din București, de Ziua Națională a României.

Jandarmeria Română oferă spre adopție un cal

Jandarmeria Română anunță că Șarlatan nu mai poate să participe la misiunile de ordine publică și îi caută o nouă familie.

Calul are aproape 18 ani și este născut pe data de 3 iunie, aproape de Ziua Copilului. Probabil acesta să fie motivul pentru care este atât de prietenos cu cei mici, spune Jandarmeria Română.

„Face parte din rasa Cal de Sport Românesc şi are un temperament vioi şi este bine supus dresajului, fiind o rasă adaptată echitaţiei”, au mai spus reprezentanţii Jandarmeriei Române.

Calul a fost antrenat și pentru misiuni dificile, iar de-a lungul anilor, a participat la multe misiuni de ordine publică, dar a participat și la competiții naționale de obstacole organizate de Federația Ecvestră Română. La unele dintre acestea a reușit să se claseze pe podium.

Șarlatan a defilat ani la rând pe sub Arcul de Triumf din București

Șarlatan își caută o nouă familie. Sursa foto: Facebook/ Jandarmeria Română
Șarlatan își caută o nouă familie. Sursa foto: Facebook/ Jandarmeria Română

Șarlatan a făcut parte, ani la rând, din Detașamentul de Cavalerie care a defilat pe sub Arcul de Triumf din Capitală, de Ziua Națională a României.

„Acum prietenul nostru necuvântător are nevoie de noi prieteni. Deși nu și-a pierdut suplețea și nici cadența, vârsta nu ii mai permite să participe la misiunile de ordine publică. Încercăm să îi găsim o nouă casă, pe cineva care să îl adopte și să îi ofere protecție și prietenie”, spune Jandarmeria Română într-o postare pe Facebook.

De ce îl cheamă „Șarlatan”? Pentru că știe să profite de momentele în care stăpânul nu este atent și să fure chiar din buzunar morcovii pregătiți pentru el.

„Dar un lucru e sigur: nu a înșelat niciodată afecțiunea și încrederea pe care am reușit să ni le dăruim reciproc în cei 18 ani de prietenie”, spune sursa citată.

Pentru adopția lui Șarlatan puteți suna la numărul de telefon 021.409.62.53, de luni până vineri, între orele 08:00-16:00.

Cookies