Jandarmeria Română împlineşte duminică 161 de ani

de:
03 apr. 2011
3 Afișari
Jandarmeria Română împlineşte duminică 161 de ani

Jandarmeria Română împlineşte, pe 3 aprilie, 161 de ani de la reformarea Corpului Slujtoresc şi transformarea lui în Corpul de Jandarmi, de către domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica. În Bucureşti, jandarmii vor face demonstraţii în parcurile Herăstrău, Carol, Unirii şi Tineretului.

În Parcul Herăstrău sunt prezente standuri cu tehnica de intervenţie a jandarmeriei. Autospecialele şi atelierele de autoapărare sunt pregătite pentru acest eveniment. Curioşii pot vedea aici şi autoturismele instituţiei şi vor avea parte şi de demonstraţii ale jandarmilor cu câinii şi caii din dotare, iar cei mici vor putea să înveţe câteva din tainele călăriei sub îndrumarea conducătorilor. Nici fanfara jandarmeriei nu va lipsi de la acest eveniment, care va va susţine, începând de la ora 16.00, un concert de promenadă, cu melodii din repertoriul românesc şi internaţional.

În Parcul Unirii, între orele 11.00 şi 14.00, sunt prezenţi jandarmii de Detaşamentul de Cavalerie şi Câini de Serviciu, potrivit site-ului jandarmi.ro. În Parcul Carol, la intrarea dinspre Bulevardul Mărăşeşti – Piaţa Libertăţii, între orele 11.00 şi 14.00, are loc prezentarea dotării Jandarmeriei Capitalei, care presupune prezentarea ţinutei de misiune, a autovehiculelor, a materialelor de intervenţie şi a luptătorilor din cadrul unităţii. După ora 14.00, jandarmii din cele două parcuri se vor îndrepta către intersecţia Bulevardului Dimitrie Cantemir cu Bulevardul Mărăşeşti, în zona fostului restaurant Budapesta, pentru alcătuirea formaţiunii pentru defilare. Deplasarea coloanei va continua pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, până la intrarea în Parcul Tineretului, vizavi de Colegiul Naţional „Gh. Şincai”.

În parcul Tineretului, între orele 15.00 şi 18.00, va fi prezentat Detaşamentul de Cavalerie şi Câini de Serviciu dotarea Jandarmeriei Capitalei.

Organizatorii evenimentului au pregătit şi o surpriză pentru copiii vizitatorilor, care se vor putea plimba cu caleaşca în Parcul Carol. Cei mai mulţi curioşi care au vrut să vadă demonstraţiile sunt copii, care au sosit la eveniment încă de la debutul festivităţii.

Cookies