Jandarmeria Capitalei a aplicat 27 amenzi pentru comerţul ilicit din Piaţa Unirii

de:
25 nov. 2011
0 Afișari
Jandarmeria Capitalei a aplicat 27 amenzi pentru comerţul ilicit din Piaţa Unirii

Jandarmeria Capitalei a organizat, vineri, la ora 12.00, o acţiune punctuală în zona Parcului Unirii pentru prevenirea şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional stradal. Cu această ocazie au fost depistate 27 de persoane care ofereau spre vânzare trecătorilor diferite produse şi articole de îmbrăcăminte fără a avea autorizaţiile necesare.

Lucrători ai Serviciului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale din Jandarmeria Capitalei au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale, care interzic comerţul ambulant ilicit. Vânzătorii au primit amenzi în valoare totală de 25.000 de lei, iar bunurile lor, în valoare de peste 10.000 de lei, au fost confiscate.

Jandarmeria Capitalei recomandă cetăţenilor să nu încurajeze astfel de comercianţi şi să nu cumpere diverse produse oferite la colţ de stradă, întrucât, deşi preţul este atractiv, marfa are, de cele mai multe ori, o calitate îndoielnică, nu poate fi folosită sau duce la apariţia unor accidente grave. De asemenea, oamenii legii îi atenţionează pe cei care se ocupă cu comerţul ilicit să respecte prevederile legale întrucât vor mai efectua alte acţiuni de acest gen.

Cookies