Jandarmeria Bucureşti, pe întuneric cu ocazia „Orei Pământului”

de:
24 mart. 2011
0 afișări
Jandarmeria Bucureşti, pe întuneric cu ocazia

Astfel, pana pe 26 martie, consumul de energie electrică va fi redus la sediile unităţii, în limita îndeplinirii în condiţii optime a atribuţiilor legale. Mai mult, sâmbăta, în intervalul orar 20.30-21.30, jandarmii bucureşteni vor reduce consumul de energie electrică în locuinţele lor prin stingerea luminii.

Suntem conştienţi că împreună ne putem aduce aportul la un mediu mai sănătos şi, printr-un gest simplu făcut de fiecare dintre noi, putem realiza un lucru deosebit”, sustin reprezentantii institutiei.

În anul 2007, autorităţile şi locuitorii oraşului Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă pentru planeta noastră încălzirea globală. Pe 31 Martie 2007, la ora 20.00, cladiri emblematice din Sydney si-au stins luminile. De asemenea, aproape 2100 de companii si peste doua milioane de persoane au luat parte la initiativa prin stingerea luminilor si/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by.

Evenimentul s-a numit Earth Hour şi a constituit un mesaj puternic privind nevoia de actiune conjugata a oamenilor în ceea ce priveste reducerea consumului de energie, avandu-se in vedere ca 35% din energia electrica este produsa de termocentrale – unii dintre cei mai mari poluatori.

În 2010, Campania a avut din nou o crestere uimitoare, atingând peste 1 miliard si 300 de milioane de persoane din toate ţările de pe Glob.

Cookies