Jandarmeria București a emis raportul privind sancțiunile date în sezonul 2022 – 2023. Care este echipa de fotbal cu cei mai mulți suporteri interziși

08 iul. 2023
235 afișări
Jandarmeria București a emis raportul privind sancțiunile date în sezonul 2022 - 2023. Care este echipa de fotbal cu cei mai mulți suporteri interziși
Jandarmeria București a emis raportul privind sancțiunile date în sezonul 2022 - 2023. Care este echipa de fotbal cu cei mai mulți suporteri interziși. Sursa foto: Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti

Jandarmeria București a publicat raportul echipelor cu cei mai mulți suporteri interziși în sezonul 2022 – 2023. Ultrașii echipei Dinamo au primit cele mai multe sancțiuni.

Au fost emise sancțiuni contravenționale în valoare de peste 500.000 de lei

Potrivit gsp.ro, Jandarmeria București a asigurat ordinea publică la 159 de partide în sezonul 2022/2023. Au fost emise sancțiuni contravenționale în valoare de 540.825 de lei, dar și 332 de interdicții împotriva suporterilor care au provocat scandal.

Raportul privind sancțiunile date suporterilor

  • suporteri FC Dinamo 1948 București – 93
  • suporteri CSA Steaua București – 76
  • suporteri FCSB – 32
  • suporteri FC Rapid București – 23

Potrivit raportului, suporterii echipei Dinamo au primit cele mai multe sancțiuni și au deranjat cel mai mult liniștea publică.

De asemenea, organizatorii meciurilor au primit și ei, la rândul lor, sancțiuni în valoare totală de 442.000 lei.

Nici societățile de pază și protecție nu au scăpat, acestea au primit amenzi în valoare de 242.455 lei.

Se constată neîndeplinarea sau îndeplinirea defectuoasă a obligațiilor legale de către organizatorii jocurilor sportive și societățile de pază. Din aceste considerente, Jandarmeria Capitalei face un apel către organizatori, societăți de pază și către suporterii echipelor de fotbal de a înțelege nevoia îndeplinirii obligațiilor legale și adoptării unui comportament civilizat pe stadioane, astfel încât aceste evenimente să devină atrăgătoare pentru publicul larg.” se arată într-un comunicat transmis de Jandarmeria București.

Bătaie între suporterii CSA Steaua – Dinamo

Pe data de 16 mai 2023, suporterii echipelor CSA Steaua și Dinamo s-au luat la bătaie în fața unei săli de jocuri din Sectorul 4 al Capitalei.

În fapt, la data de 16 mai 2023, în jurul orei 00.30, în zona unei săli de pariuri sportive, situată în Sectorul 4, mai multe persoane, membri ai unor galerii de suporteri, s-ar fi agresat fizic, reciproc, folosind arme albe și obiecte contondente” a anunțat Poliția Capitalei.

Polițiștii din cadrul DGPMB au pus în aplicare 9 mandate de aducere pentru persoane care făceau parte din galeriile de suporteri ale echipelor CSA Steaua și Dinamo.

Suporterii sunt cercetați într-un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de:

  • Tulburarea ordinii și liniștii publice,
  • Distrugere.

Te-ar putea interesa și:

Cookies