Jandarmeria anunță măsuri drastice înainte de meciul FCSB – CFR Cluj, programat pe Stadionul Steaua. Vor exista și restricții de circulație

06 aug. 2023
555 Afișari
Jandarmeria anunță măsuri drastice înainte de meciul FCSB - CFR Cluj, programat pe Stadionul Steaua. Vor exista și restricții de circulație
Jandarmeria anunță măsuri drastice înainte de meciul FCSB - CFR Cluj, programat pe Stadionul Steaua. Vor exista și restricții de circulație | FOTO: Inquam Photos / Vali Marin

Pentru că meciul dintre FCSB și CFR Cluj are loc pe Stadionul Steaua, Jandarmeria Română îl consideră de mare risc și anunță măsuri drastice. FCSB revine în Ghencea după 9 ani, iar autoritățile se așteaptă la altercații între suporterii FCSB și suporterii CSA Steaua.

De asemenea, pentru o bună desfășurare a evenimentului sportiv, șoferii trebuie să știe că vor exista restricții de circulație instituite de Brigada Rutieră. Totodată, 10 linii STB vor funcționa cu program prelungit.

Jandarmeria anunță măsuri drastice înainte de meciul FCSB – CFR Cluj, programat pe Stadionul Steaua

Duminică, 6 august, începând cu ora 21:30, FCSB o va înfrunta pe CFR Cluj, pe Stadionul Steaua, în etapa a 4-a a SuperLigii.

Pentru că meciul este considerat unul de mare risc, Jandarmeria Română a ținut să transmită un comunicat prin care explică ce măsuri vor fi luate, astfel încât situația să fie ținută sub control, atât în afara stadionului, cât și în interior.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiții de siguranță a suporterilor la și de la stadion, precum și pentru asigurarea unui climat de siguranță la nivelul Capitalei.

Spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 19:00, doar pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator, alături de un document de identitate (fizic sau în format electronic), după efectuarea unui control riguros efectuat de către Jandarmerie și societatea specializată de pază.

Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de siguranță, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare, a transmis Jandarmeria Română, citată de digisport.ro.

Autoritățile bănuiesc că mai mulți suporteri CSA Steaua și-ar fi achiziționat bilete la meciul dintre FCSB și CFR Cluj. Totodată, zilele trecute, fanii Stelei au afișat un mesaj amenințător la adresa suporterilor FCSB.

Locurile de întâlnire

Pentru a preîntâmpina conflictele directe între suporterii FCSB și CFR Cluj, Jandarmeria anunță că va superviza deplasarea grupurilor de susținători spre stadion. Au fost anunțate și locurile de întâlnire:

  • Suporterii echipei gazdă sunt așteptați să se întâlnească, începând cu ora 18:00, pe platoul din fața fostului cinematograf Lira, aflat la intersecția str. Mihail Sebastian x Calea 13 Septembrie.
  • Suporterii oaspeți sunt așteptați să se întâlnească, începând cu ora 19:00, în parcarea complexului comercial Dedeman, aflat la intersecția străzii Brașov cu Bd. Ghencea.

Suporterii sunt sfătuiți să nu încalce legea

Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.

Astfel, cei care comit fapte antisociale vor fi identificați pe loc sau ulterior jocului sportiv în vederea sancționării conform cadrului legal în vigoare, au mai transmis autoritățile.

Amintim că, pentru o bună desfășurare a evenimentului, vor exista restricții de circulație. Totodată, 10 linii STB vor funcționa cu program prelungit. Informații complete, mai jos:

Cookies