James Gandolfini, cunoscut pentru rolul Tony Soprano, a murit. Avea 51 de ani

de:
20 iun. 2013
0 afișări
James Gandolfini, cunoscut pentru rolul Tony Soprano, a murit. Avea 51 de ani

James Gandolfini, actorul premiat cu trei premii Emmy pentru memorabilul său rol din serialul HBO „The Sopranos”, a murit în Italia în urma unui posibil atac de cord.

Oficialii HBO au confirmat informaţia, precizând că actorul se afla în vacanţă la Roma. „Suntem în stare de şoc şi simţim o tristeţe nemărginită după pierderea unui membru important al familiei noastre. A fost un om special, un mare talent, dar mai important o persoană iubitoare care trata pe oricine cu respect. Gândurile noastre se îndreaptă spre soţia şi copiii săi în aceste momente teribile. Îi vom simţi lipsa”, a precizat HBO într-un comunicat.

James Gandolfini a jucat în mai multe filme, dar la începutul carierei era totuşi nevoit să se întreţină din salariul de barman sau de manager de club, scrie NY Daily News. Un pas important l-a reprezentat rolul din „Un tramvai numit dorinţă” (1992), unde a jucat alături de Alec Baldwin şi Jessica Lange.

A cunoscut succesul după 1999, în pielea simpaticului mafiot Tony Soprano, cu un rol care i-a adus trei premii Emmy şi mai multe nominalizări.

Recent, James Gandolfini a apărut în drama „Zero Dark Thirty”, unde a jucat rolul directorului CIA.

Actorul era căsătorit cu Deborah Lin, un fost model, şi avea doi copii, unul dintr-o relaţie anterioară.

Cookies