ARHIVA B365

JAFUL SECOLULUI. Unul dintre suspecți vrea să restituie tablourile, care ar fi intacte

Unul dintre suspecții mega-furtului de tablouri din Olanda susține că vrea să restituie tablourile, care ar fi intacte. „Nu există dovezi că aceste tablouri ar fi fost arse”, a sustinut avocata suspecților.

„Aceste bunuri, deși discutăm despre ele ca bunuri de patrimoniu, au aceeași garanție juridică ca o bicicletă. Nu s-au facut procedurile legale de preluare a acestor bunuri în patrimoniu, au fost lăsate în voia sorții”, a mai completat avocata.

Procesul privind furtul de tablouri din Olanda are loc marţi la Judecătoria Sectorului 3, şase inculpaţi în acest dosar fiind trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, pentru furt calificat.

De la muzeul din Rotterdam au fost furate tablourile „Tete d´Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait” de Meyer de Haan şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button