ARHIVA B365

Jaful la Raiffeisen, plănuit două săptămâni, după ce unul din cei doi suspecţi a pierdut la cazino

Potrivit inspectorului principal Mihai Dinică, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 4, cei doi suspecţi prinşi în noaptea de marţi spre miercuri au povestit că au decis să jefuiască unitatea bancară după ce unul dintre ei a pierdut o sumă mare la cazino.

Mihai Dinică a spus că cei doi bărbaţi au 24 şi, respectiv, 25 de ani şi sunt prieteni din copilărie. Unul dintre aceştia, absolvent al Academiei de Studii Economice, era un împătimit al jocurilor de noroc şi, la un moment dat, a fost nevoit să-şi vândă maşina. Pentru că trebuia să justifice părinţilor banii pierduţi, l-a rugat pe prietenul său, care revenise de curând din Anglia, unde lucrare ca barman, să-l ajute să jefuiască o bancă. După ce au stabilit drept ţintă unitatea bancară de pe Şoseaua Olteniţei, aceştia au locuit împreună două săptămâni, timp în care au urmărit programul angajaţilor şi au pus la punct toate detaliile jafului.

La 19 decembrie 2012, în jurul orei 17.30, cei doi tineri au intrat înarmaţi cu cuţite şi îmbrăcaţi cu două rânduri de haine în unitatea bancară, de unde au reuşit să fugă cu 41.000 de lei, a precizat Mihai Dinică.

Cei doi tineri şi-au incendiat hainele imediat după jaf, pentru ca, în cazul unei percheziţii, acestea să nu fie descoperite şi investigate criminalistic, a mai spus Dinică.

„Cei doi nu sunt cunoscuţi cu antecedente penale, fapt care a îngreunat ancheta. Prejudiciul încă nu a fost recuperat”, a declarat inspectorul principal Mihai Dinică.

Cei doi suspecţi în cazul jafului produs în 19 decembrie 2012, la o sucursală Raiffeisen de pe Şoseaua Olteniţei din Capitală au fost prinşi în noaptea de marţi spre miercuri, de poliţiştii Sectorului 4.

Anchetatorii i-au reţinut pe cei doi bărbaţi, în vârstă de 24 şi 24 de ani, şi vor cere instanţei, miercuri, arestarea lor preventivă pentru tâlhărie, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Sursa citată a precizat că pentru prinderea celor doi suspecţi au fost făcute marţi trei percheziţii domiciliare.

Cei doi sunt suspectaţi că în 19 decembrie 2012 au intrat mascaţi şi înarmaţi cu arme albe în sediul filialei băncii Raiffeisen de pe Şoseaua Olteniţei nr. 254, aproape de ora de închidere, în sediu fiind trei angajate şi o clientă. După ce au agitat cuţitele în mod ameninţător, hoţii le-au atras atenţia celor patru femei să nu se opună şi să nu apese butonul de panică. Aceştia au luat din două sertare mai multe pachete de bani şi apoi au fugit.

Oficiali din Poliţia Capitalei declarau atunci că cei doi bărbaţi au luat din două sertare lei şi valută în valoare totală de 41.000 de lei.

Sediul Raiffeisen situat pe Şoseaua Olteniţei nr. 254 nu avea pază umană, în condiţiile în care, din anul 2010, potrivit legii, băncile nu mai au această obligaţie.

Cinci zile mai târziu, un alt jaf armat a avut loc la sucursala băncii Raiffeisen de pe Şoseaua Pipera numărul 21-23. Atunci, un bărbat care purta cagulă a intrat în unitatea bancară, care nu era păzită şi i-a ameninţat pe cei doi angajaţi ai băncii. Sub ameninţarea armei, angajaţii au deschis nişte sertare din unitate, unde se aflau bani, hoţul luându-i şi punându-i în rucsacul pe care îl avea cu el.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button