Jaf ca în filme în București. Au furat o mașină de lux din parcarea unui mall și au cerut o răscumpărare imensă

09 iul. 2021
187 Afișari
Jaf ca în filme în București. Au furat o mașină de lux din parcarea unui mall și au cerut o răscumpărare imensă

Un jaf aproape ca în filme a avut loc recent în București. Patru bărbați au furat o mașină de lux din parcarea unui mall și au cerut o răscumpărare imensă, recurgând la intimidare. Totul s-a terminat însă după intervenția poliției care i-a reținut într-un final.

Un jaf desprins parcă din scenariul unui film a avut loc în luna mai în București, însă totul s-a aflat de abia după ce agresorii au fost arestați zilele trecute. Astfel, patru persoane (să le zicem the bad guys) au furat o maşină de lux din parcarea unui mall din Bucureşti. Totuși, în loc să o vândă sau să o valorifice eu au încercat o altă metodă de a scoate profit din fapta lor.

Posesorul unei mașini de lux, obligată să plătească răscumpărare după furt

Practic, hoții agresori au silit victima să le ofere sumă de 3.500 de euro pentru a returna vehiculul. Ulterior, aceștia au fost prinși de poliție. Vineri, Parchetul informează că cei patru au fost reţinuţi timp de 24 de ore după ce au determinat proprietarii, prin intimidare, să le plătească 3.500 euro pentru a le restitui maşina.

Arestaţi preventiv pentru 24 de ore

Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agresori, care acum sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi şantaj, potrivit unui comunicat remis vineri, potrivit Agerpres.

Cum s-a întâmplat totul

În data de 14 mai, cei patru bărbaţi ar fi furat cheia originală a unui autoturism marca Audi A7. Ulterior, s-au folosit de ea fără drept şi au sustras autoturismul ce se afla în parcarea unui complex comercial din Capitală.

 „În perioada 15 – 21 mai, inculpaţii, prin constrângeri repetate, au intimidat persoanele vătămate provocându-le o stare de temere, determinându-le astfel să le plătească suma de 3.500 euro pentru a le restitui autoturismul”, menţionează anchetatorii.

Parchetul a mai transmis că cei patru vinovați au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore. Procurorii au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, iar propunerea a fost admisă, mai ales ținând cont de faptele lor.

 

Cookies