Izvor de tip pavilion monumental cu statuie de bronz, construit în Parcul Titan

de:
26 mai 2015
3 Afișari
Izvor de tip pavilion monumental cu statuie de bronz, construit în Parcul Titan

Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Amenajare complexă zonă fântână apă potabilă în parcul Titan”. Valoarea totală a investiției ajunge la 550.000 lei cu TVA, aproximativ 125.000 de euro.

„Amenajarea cuprinde constituirea unui izvor de tip pavilion monumental în interiorul căruia va fi amplasată o fântână monumentală care, în afara rolului decorativ, va asigura funcționarea de fântână publică de apă potabilă”, se arată în expunerea de motive a hotărârii.

Fântână decorativă din cadrul „pavilionului monumental” va fi prevăzută cu distribuitoare de apă potabilă de înaltă puritate. 

Întregul ansamblu de tip „pavilion monumental” va fi iluminat și va exista acces din și înspre aleea principală. Proiectul prevede și o zonă de odihnă/relaxare prevăzută cu banchete și jardiniere de flori.

De asemenea, proiectul prevede o reamenajare completă a zonei verzi în jurul pavilionului prin integrarea peisagistică a acestui pavilion în vederea punerii în valoare a ansamblului arhitectural, dar și pentru reducerea la minim a impactului asupra mediului.

CITEȘTE ȘI: Primăria Sectorului 3 va moderniza instalația de iluminat din Parcul Titan

Sistemul constructiv al acestui pavilion monumental va avea fundație beton armat și platformă betonată placată cu piatră naturală. Structura de susținere va fi metalică, precum și elementele decorative ale pavilionului. Proiectul mai prevede o instalație de iluminat interioară/exterioară, iar acoperișul de tablă va avea luminator.

f

Potrivit expunerii de motive, Primăria Sectorului 3 intenționează să valorifice și celelalte izvoare de apă potabilă din parcul Titan, construite anterior și să ofere cetățenilor din zonă, ca și celor care vizitează parcul, posibilitatea de a consuma și de a se aproviziona cu apă de înaltă puritate, de cea mai bună calitate.

CITEȘTE ȘI: SCENĂ DE SPECTACOL în aer liber în Parcul Titan-Balta Albă

Durata de realizare a investiției este de 3 luni, se mai arată în proiectul aprobat de consilierii locali ai Sectorului 3 în luna mai. Însă potrivit unor fotografii publicate pe 13 mai în grupul de inițiativă „Cetățean Sector 3”, o serie de cișmele au fost deja amplasate în Parcul Titan.

 

 

Cookies