ARHIVA B365

Iuliu Mureşan şi Arpad Paszkany, suspecţi într-un dosar instrumentat de DIICOT

Surse judiciare au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX.ro că vineri urmează să fie audiate şi alte persoane din conducerea clubului de fotbal CFR 1907 Cluj.

„Paszkany Arpad şi Iuliu Mureşan au amândoi calitatea de suspecţi. Joi s-au încheiat audierile, vineri vor urma alte audieri, vor fi citate şi alte persoane din conducerea clubului. În ce calitate va stabili procurorul de caz”, au spus sursele citate.

Preşedintele clubului de fotbal CFR 1907 Cluj, Iuliu Mureşan, a ieşit, joi, de la audierile de la DIICOT Cluj după o jumătate de oră, el declarând că a venit în calitate de preşedinte.

Anterior, la sediul DIICOT Cluj a fost audiat şi fostul finanţator al clubului, Paszkany Arpad. Acesta a ieşit de la audierile de la DIICOT Cluj după o oră şi jumătate, spunând că nu are nicio calitate în dosarul privind clubul de fotbal.

Paskany a declarat la ieşirea de la DIICOT Cluj că nu poate spune ce l-au întrebat procurorii şi a precizat că a terminat repede.

„Nu am nicio calitate. Dacă eşti chemat, vii”, a spus acesta.

Întrebat dacă este vorba despre probleme la clubul de fotbal CFR 1907 Cluj, fostul finanţator a răspuns: „habar nu am”.

Mai multe percheziţii au avut loc, joi dimineaţa, la clubul de fotbal CFR Cluj, pentru posibile fapte de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind calculat la peste 8.400.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Surse apropiate anchetatorilor declarau pentru MEDIAFAX că, joi dimineaţă, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată Cluj face 20 de percheziţii în Bucureşti şi Cluj-Napoca într-un dosar cu suspiciuni de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare de 8.485.682 de euro la clubul de fotbal CFR Cluj. Banii ar fi fost luaţi din patrimoniu de către „persoane cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor în cadrul societăţii care deţine clubul.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button