Iulian Iancu și Lucian Șova sunt urmăriți penal

de:
22 ian. 2015
0 Afișari
Iulian Iancu și Lucian Șova sunt urmăriți penal

Potrivit unor surs judiciare, cei doi deputati s-au folosit de functiile de conducere din PSD pentru a interveni la Horia Hahaianu, fost director Transelectrica. Acesta trebuia sa intervina la randul sau pe langa conducerea firmei Energomontaj IEA, Sucursala Bucuresti, care colaboreaza cu Transelectrica, pentru a plăti deplasarea membrilor de partid la o actiune electorala la Bucuresti, pe Arena Nationala. Transportul a fost efectuat de TransMoldova SRL, la un tarif de 80 de lei de persoana. Toata actiunea a costat 10.000 de lei.

A doua fapta incriminata de procurori se refera doar la Iulian Iancu. Acesta i-ar fi solicitat lui Horia Hahaianu sprijin financiar pentru un monument din judetul Bacau, comuna Lipova. Ridicarea monumentului, opera a artistului plastic Marcel Aciocoitei, avea ca scop promovarea politica a deputatului Iulian Iancu, scrie Mondonews.ro.

Iulian Iancu promitea si foloase in schimbul ajutorului primit. Astfel, deputatul i-a promis lui Horia Hahaianu ca il va spijini pentru obtinerea unor functii in care in care ar fi ajuns ministru al Energiei dupa alegeri.

Iulian Iancu a fost audiat joi la DNA, la puțin timp după ce fusese audiat și judecătorul CCR, Toni Greblă, acuzat de DNA de trafic de influență și constituire de grup infracțional organizat. 

“Cu Toni Grebla nu am avut absolut niciun contact, cu nimeni din cei pronuntati astazi nu am avut vreun contact. Pentru mine numele acestea raman o surpriza. Procurorii mi-au spus ca s-au lamurit și ca nu exista asupra mea nicio suspiciune”, a declarat IULIAN IANCU.

Iancu s-a prezentat joi la DNA dupa ce a fost chemat de anchetatori pentru a oferi lamuriri in DOSARUL lui TONI GREBLA, potrivit unor surse judiciare. La intrarea in sediul institutiei, deputatul IULIAN IANCU a precizat ca a vazut la televizor ca este asociat cu acest dosar, insa el nu are nicio legatura cu cazul GREBLA.

 “Eu am fost chemat in legatura cu transportul membrilor de partid in anul 2012, la lansarea candidatilor. Se pare ca acolo sunt anumit rezerve, semne de intrebare, si daca eu …. e vorba aici doar de deplasarile din Bacau. Eu tot timpul am fost deschis, n-am avut nimic de ascuns niciodata, sunt chiar bucuros ca m-au chemat.

Cookies