ARHIVA B365

STENOGRAME. Iulian Herțanu, către Sebastian Ghiță: „Îți mulțumesc că exiști prieten drag”

La sfârșitul anului 2014, Iulian Herțanu i-a mulțumit lui Sebastian Ghiță, într-un SMS, pentru sprijinul pe care acesta i l-a acordat, potrivit Agerpres.

„Nu o să te plictisesc cu nici o urare acum la intrarea în noul an. Vreau doar să știi că îmi doresc să apuc ziua în care sper să pot să-ți mulțumesc așa cum se cuvine pentru tot ce-ai făcut pentru mine și familia mea. Îți mulțumesc că exiști prieten drag. La mulți ani!’, i-a transmis Herțanu lui Ghiță la data de 31 decembrie 2014.

CITEȘTE ȘI: STENOGRAME. Sebastian Ghiță: Am trecut Prutul şi vom câştiga Moldova!

Conform documentelor de la dosar, Ghiță a organizat una dintre întâlnirile în cadrul cărora au fost exercitate presiuni asupra conducerii SC Hidro Prahova pentru sprijinirea societății administrate de Iulian Herțanu, care câștigase un contract pe fonduri europene care viza reabilitarea și extinderea sistemului de canalizare de la Comarnic.

Astfel, în vara anului 2014, în contextul în care urma campania electorală pentru alegerile prezidențiale iar lucrările efectuate de SC Grossmann Engineering Group SRL nu erau în grafic, au existat discuții privind acordarea unui sprijin societății administrate de Iulian Herțanu, astfel încât agentul economic să nu întâmpine probleme care să genereze un scandal mediatic, menționează sursa citată.

În acest scop, s-a apelat la serviciile lui Ciprian Ghioc, persoană care avea o funcție de conducere în cadrul Ministerului Mediului, pentru a aproba prelungirea termenului de execuție la contractul încheiat cu Hidro Prahova, lucru care s-a și întâmplat.

Conform documentelor, una dintre întâlnirile în cadrul cărora au fost exercitate presiuni asupra conducerii Hidro Prahova a fost organizată la un hotel din București de către deputatul Sebastian Ghiță, la data de 17 septembrie 2014, iar la aceasta s-au prezentat Iulian Herțanu, deputatul Vlad Cosma, omul de afaceri Vladimir Ciorbă și o altă persoană care îl însoțea pe Vlad Cosma.

În aceste documente apare și o discuție pe care deputatul Sebastian Ghiță a purtat-o cu fostul director al Hidro Prahova, Dumitru Pantea, pe care îl roagă să „îi învețe” diverse lucruri pe cei doi domni pe care Ghiță îi trimite la el:

„Pantea: Alo, da!

Ghiță: Domnu’ PANTEA, bună ziua!

Pantea: Bună ziua! Vă salut domnu’ GHIȚĂ!

Ghiță: Tovarășul SEBASTIAN GHIȚĂ vă deranjează.

Pantea: Da.

Ghiță: Vreau să vă rog și eu ceva din suflet!

Pantea: Ia spuneți!

Ghiță: O situație importantă pentru județul nostru, pe care vreau să o aduc în atenția dumneavoastră și să vă rog tare mult să mă ajutați. E foarte important pentru mine!

Pantea: Spuneți-mi! Dacă se poate face ceva, cu multă plăcere.

Ghiță: Îmi dați voie să trimit doi domni la dumneavoastră, să discutați dumneavoastră părintește cu ei, să-i învățați cum să facă cel mai bine? Vă rog eu mult, mult de tot!

Pantea: Dar să vină repede, pentru că va trebui să plec.

Ghiță: Într-o oră dacă ajung, 45 de minute — o oră?

Pantea: Nu, e târziu, tre’ să fiu la București.

Ghiță: Păi, și atunci, dacă veniți în București, nu vă opriți și pe la mine că sunt în Băneasa acolo? Vă zic eu unde când vă apropiați. 5 minute vă răpesc.

Pantea: Bine. Bine.

Ghiță: Și vin eu cu ei la dumneavoastră.

Pantea: Bine, bine!

Ghiță: Vă rog eu mult de tot!

Pantea: Deci la Băneasa acolo, da?

Ghiță: La Băneasa acolo, da, și bem o cafeluță împreună. Dar cam când credeți că ajungeți, la ce oră?

Pantea: Păi, eu plec în 5 minute, la…

Ghiță: Da.

Pantea: Deci să zic așa, 12 jumate… la unu îmi termin treburile. La unu îmi termin treaba. Deci pe la unu, unu și ceva, după ora unu.

Ghiță: Deci la unu ne sunăm amândoi pe telefon.

Pantea: Unu, unu jumate, da?

Ghiță: Vă mulțumesc mult mult de tot.

Pantea: Bine. La revedere!

Ghiță: Să trăiți! Sănătate!


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button