Iulian Bădescu, primarul din Ploieşti, arestat preventiv

de:
04 mart. 2015
0 Afișari
Iulian Bădescu, primarul din Ploieşti, arestat preventiv

Decizia a fost luată, miercuri, de magistraţii Tribunalului Prahova, după ce, marţi, Bădescu a fost reţinut de procurorii DNA, informează Rtv.net.

Iulian Bădescu a fost reţinut marţi de procurorii DNA Ploieşti, fiind acuzat că ar fi cerut şi primit mită de la patronul Petrolul Ploieşti, Daniel Capră, pentru a facilita finanţarea echipei de fotbal de la bugetul local.

Înainte ca instanţa să se pronunţe asupra cererii de arestare preventivă, avocatul primarului Ploieştiului, Iulian Bădescu, a declarat că acuzaţia procurorilor de luare de mită se bazează pe denunţul formulat de Daniel Capră şi susţinut în calitate de martori de fratele şi concubina acestuia. Toţi aveau atribuţii în conducerea clubului de fotbal Petrolul Ploieşti când Primăria plătea de la bugetul local primele fotbaliştilor.

Iulian Bădescu a fost dus, marţi seara, la spital pentru că i s-a făcut rău imediat după ce a fost reținut.

Iulian Bădescu a fost internat la Secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Surse medicale au declarat presei că primarul Ploieștiului a fost dus, inițial, la spitalul din municipiul Câmpina, oraș în care se află arestul IJP Prahova, aici constatându-se că are tensiunea și glicemia crescute și fiind ulterior transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Cookies