IULIA IONESCU era în DEPRESIE şi îi era FRICĂ de BĂTAIE, spune stareţul mănăstirii din Suceava

de:
18 feb. 2014
9 Afișari
IULIA IONESCU era în DEPRESIE şi îi era FRICĂ de BĂTAIE, spune stareţul mănăstirii din Suceava

IULIA IONESCU. Arhimandritul Ioan, stareţul Mănăstirii Sihăstria Rarăului, unde a stat o noapte IULIA IONESCU, eleva fugită de acasă, spune că nu ştia că aceasta era dată dispărută. Dar şi că din spovedanie ar fi aflat că este elevă, moment în care a îndemnat-o să se întoarcă acasă. Potrivit Româniatv.net, stareţul lăcaşului de cult din Suceava unde a stat fata spune că acesteia îi era frică să se întoarcă acasă, temându-se de bătaie, şi că era în depresie.

„Nu s-a ştiut nimic că e urmărită. A fost poliţia aici vineri, au venit mai devreme. Au căutat, că este o fată dispărută, plecată de acasă şi nu ştie nimeni de dânsa. Nu ştiam nimic, nu o văzusem. Când am întrebat-o ce vârstă are, a zis că are 16 ani. I-am spus: «Măi fată, du-te acasă înapoi la mama, du-te şi fă şcoala, ia şi tu o diplomă, că-n viaţă trebuie să ai o situaţie. La mânăstire nu se primesc acum minori»”, a spus călugărul.

Stareţul de la Sihăstria Rarăului spune că i-a fost teamă apoi să anunţe poliţia, dar că sâmbătă dimineaţă a trimis-o la gară cu un preot care a urcat-o în trenul de Bucureşti, potrivit stirileprotv.ro. El a menţionat că i-a fost teamă ca fata să nu facă vreun gest necugetat, pentru că era în mod evident în depresie şi se temea să se întoarcă acasă: „Mie mi-a fost frică, că vin mulţi oameni cu depresie sufletească. Era un început de depresie. Îi era frică să se ducă acasă, îi era frică de bătaie”.

Fata îi trimsese mamei sale un SMS în care îi spunea că îi pare rău. Iulia Ionescu era îmbrăcată în veşminte călugăreşti, iar seful de tren a alertat şi el poliţia, după ce şi-a dat seama că ea este fata căutată.

Anchetatorii cercetează acum dacă nu cumva fata a fost lipsită de libertate în perioada cât a dispărut de acasă.

Iulia Ionescu, eleva dispărută din Bucureşti, a fost găsită sâmbătă, după patru zile, într-un tren care se îndrepta dinspre Suceava spre Capitală. Adolescenta ar fi spus de mai multe ori că vrea să se călugărească, fiind apropiată de religie.

IULIA IONESCU, tânăra de 15 ani care a pus pe jar autorităţile din România după ce a dispărut miercuri de acasă, a declarat poliţiştilor că a stat la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din localitatea Dorna Arini, Suceva. Stareţa mănăstirii declară însă că Iulia nu a fost găzduită acolo, lucru susţinut şi de angajaţii aşezământului. „Nu o ştiu…” a răspuns maica stareţă când a fost întrebată dacă a văzut-o pe Iulia, potrivit digi24.ro. „Nu a fost deloc aici”, a mai spus aceasta. „Nu, aici nu a fost. De când sunt aici nu am vazut-o. Nu.”, a declarat şi un angajat al mănăstirii.

Visarion Alexa, preotul paroh al Biserii Sfântul Nicolae din Militari, este atât duhovnicul Iuliei, dar şi al mamei şi bunicii acesteia, iar fata nu venea niciodată singură la spovedanie, ci însoţită de una dintre cele două, care rămânea la câţiva metri depărtare. „A existat o discuţie cu mama şi cu bunica că ea ar vrea să plece la o mănăstire. Atunci am reuşit să o oprim eu, mama, bunica, toţi ne-am implicat şi am oprit-o pe Iulia. Şi am început să-i explicăm că locul ei este în familie până la vârsta de 18 ani. (…) Eu nu cred că părinţii nu şi-au făcut datoria. Mama şi bunica i-au dat cea mai mare grijă din câte am văzut faţă de un copil, să încerce să o facă să înţeleagă că nu este încă vremea să facă opţiuni de viaţă în sensul acesta”, a spus Alexa.

Referitor la faptul că a primit un e-mail în care Iulia îi spunea că vrea să plece la mănăstire şi că textul nu a ajuns la părinţi, preotul a arătat că adresa sa de email este publică şi că primeşte şi câte 30 de mail-uri pe zi, având 6.000 de mesaje necitite.

Preotul a mai spus că niciodată tânăra nu i-a indicat mănăstirea la care ar vrea să stea.

IULIA IONESCU, în vârstă de 15 ani, care a dispărut miercuri în Capitală, a fost găsită sâmbătă într-un tren cu care venea de la Suceava la Bucureşti. Ea a fost adusă la Bucureşti de Poliţie şi predată familiei, după ce a fost audiată.

Cookies