Iubitorii de artă sunt așteptați la Art Safari tot anul. Evenimentul din București va avea 3 ediții în 2023

09 ian. 2023
138 Afișari
Iubitorii de artă sunt așteptați la Art Safari tot anul. Evenimentul din București va avea 3 ediții în 2023
„Țărănci în Abrud”, Ion Theodorescu-Sion. Sursa foto: Art Safari

Art Safari va fi deschis tot anul 2023, în București. Cel mai îndrăgit eveniment dedicat artei din România și Europa de Est va avea 3 ediții. Primul sezon începe la data de 10 februarie.

Art Safari va fi deschis tot anul 2023

Primul sezon al Art Safari din 2023 începe vineri, 10 februarie. Iubitorii de artă sunt invitați la mult-așteptata expoziție retrospectivă a unui mare modernist român – Ion Thedorescu-Sion, Impresionism spaniol, Prix Marcel Duchamp și Young Blood-ul din arta românească.

Ediția a 11-a, prima din 2023, se desfășoară în perioada 10 februarie-14 mai, în Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului București), din strada Lipscani 18-20.

Primul sezon Art Safari celebrează 140 de ani de la nașterea lui Ion Theodorescu-Sion (1882-1939), maeștrii picturii spaniole, de la Academism la Impresionism, printre care celebrul „Maestru al luminii” – Joaquin Sorolla.

„Artistul român multipremiat Mircea Cantor revine la Art Safari în cadrul expoziției „The Memory Palace. Focus on the French art scene with the Marcel Duchamp Prize”, având ca focus unul dintre cele mai prestigioase premii dedicate artei din lume, Prix Marcel Duchamp. Iar „Young Blood”, expoziție curatoriată de Mihai Zgondoiu, revine la Art Safari cu partea a 2-a, la cererea publicului tânăr!”, anunță organizatorii Art Safari.

În a doua parte a anului 2023, pasionații de artă sunt așteptați la Art Safari cu două expoziții: : „Love Stories”, cu lucrări din colecția National Portrait Gallery, Londra, dar și „Bags Inside Out”, o expoziție de genți iconice din colecția altui muzeu londonez, Victoria and Albert, care revine în cadrul evenimentului.

Programul primei ediții din acest an

Ediția a 11-a se desfășoară în perioada 10 februarie -14 mai 2023, după următorul program:

  • Joi – duminică: între orele 12:00 – 21:00;
  • Night Tours: în fiecare vineri și sâmbătă, între orele 22:00 – 1:00.

În perioada expozițiilor, biletele pot fi achiziționate și de la intrare. Online, biletele pot fi cumpărate de AICI.

Unde are loc: Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București.

Mai multe informații despre primul sezon al Art Safari din 2023, AICI.

Cookies