Iubita lui Elan Schwarzenberg, pusă sub învinuire în dosarul de evaziune şi spălare de bani

de:
14 oct. 2013
78 Afișari
Iubita lui Elan Schwarzenberg, pusă sub învinuire în dosarul de evaziune şi spălare de bani

Monica Hoffman nu a dorit să facă declaraţii la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a fost audiată în urma unor percheziţii.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Monica Hoffman a fost pusă sub învinuire în acest caz, fără a preciza infracţiunile pentru care este cercetată.

Procurorii DNA au făcut, luni, percheziţii la imobile deţinute de fratele lui Elan Schwartzenberg, cazul având legătură cu dosarul dispariţiei lui Codruţ Marta. Percheziţii au fost făcute şi la imobile ale Monicăi Hoffman, o apropiată al lui Elan Schwartzenberg, precum şi la cele ale lui Maricel Păcuraru, au precizat sursele citate.

În acest caz sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani în legătură cu activitatea Realitatea Media, au precizat aceleaşi surse.

Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat, într-un comunicat de presă, că procurorii Secţiei de combatere a corupţiei fac cercetări într-o cauză penală complexă ce vizează săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care trafic de influenţă, spălarea banilor proveniţi din evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, bancrută frauduloasă, delapidare, în care sunt implicate peste 30 persoane fizice şi mai multe persoane juridice.

„Potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale, suma care face obiectul spălării de bani este de peste 1.000.000 euro”, a precizat DNA.

Luni dimineaţă au fost făcute percheziţii domiciliare în 35 de locaţii din Bucureşti, fiind emise mandate de aducere pentru 16 persoane, care urmează să fie audiate de procurori, se mai arată în comunicatul DNA.

Cookies