ARHIVA B365

ITM București, amenzi de peste 500 de mii de lei date angajatorilor în urma controalelor

„În doar 5 zile, sub coordonarea inspectorului şef dr. ing. Constantin Bujor, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti au efectuat peste 200 controale la angajatori de pe raza municipiului Bucureşti, în scopul identificării muncii nedeclarate, precum şi a verificării modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, se menţionează într-un comunicat al ITM Bucureşti, remis miercuri AGERPRES.

Cu ocazia controalelor efectuate, au fost identificate 23 de persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. Totodată, au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de 538.300 lei.

„Facem precizarea că au fost verificate şi prevederile legale privind respectarea măsurilor stabilite şi dispuse prin acte normative privind protecţia împotriva SARS-COV-2, precum şi acordarea de facilităţi conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 99 din anul 2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă. Acţiunile de acest gen se încadrează în strategia de acţiune a ITM Bucureşti privind Combaterea Muncii nedeclarate, iar acţiunea desfăşurată s-a realizat cu respectarea tuturor măsurilor stabilite şi dispuse prin acte normative privind protecţia împotriva SARS-COV-2”, se mai spune în comunicat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button