Ramen, creveți în sos roșu, brânză gratinată, ciocănele de pui plus un desert cu plăcintă de mere. Totul pentru doar 110 lei? În bani europeni, asta vine vreo 25 de euro pentru cinci feluri de mâncare.
Imaginează-ți că ești un turist străin care vizitează pentru prima oară Bucureștiul și cineva te trimite să mănânci la Kaufland Pop Up Restaurant (cunoscut și ca Si-Lounge), iar nota finală costă cât un Big Mac și o Coca-Cola rece la orice McDonald’s din Europa. Destul de okay, dacă mă întrebi pe mine, ca să nu zic că-i de-a dreptul pomană curată. Pun rămășag cu oricine că nu există un restaurant mai ieftin decât Si-Lounge oriunde în Europa. Dar oare cât de gustos e acest ieftin? Hai să vedem. Bine ai venit la „Mănânc pentru tine”, singura rubrica săptămânală de judecat restaurante, cârciumi și bodegi și mâncare pe care nu toată lumea o înghite.
Ceea ce a pornit în 2018 ca un proiect de marketing, din dorința Kauflandului de a-și încorda mușchii în fața competitorilor, s-a transformat rapid într-unul dintre cele mai căutate restaurante din București. Atuul principal: prețul aproape că ridicol cerut pentru fiecare preparat, în condițiile în care ești servit la masă, atmosfera e drăguță, locu-i curat, buda la fel, iar terasa chiar mișto, mai ales dacă-i cald afară, nu ca acum. N-o să stau să detaliez aici prețurile. Te invit să verifici singur atât prețurile cât și preparatele cu un simplu click aici.
Cât despre interior, e la fel de primitor, spațios și bine pus la punct precum l-am găsit prima oară. Între timp, am făcut și-o petrecere de firmă tot aici. Din fericire, nu-mi mai aduc aminte foarte multe din respectiva petrecere. Important e că am ajuns acasă fără să mă răstesc la pantofi.
După experiența de anul trecut, am revenit la Kaufland din postura de turist în propriul oraș, de bucureștean care încearcă să redescopere Capitala printr-o nouă lentilă, mai clară, mai degajată, ca și cum astăzi ar fi fost prima mea zi de București. Așadar, am făcut o rezervare pentru Duminică, ora 15:00, și cu chiu, cu vai am găsit o masă. La fața locului, hărmălaie, chelnerii care-ncotro, pentru că mușterii mulți, familii cu copii, tineri, corporatiști, cămătari, toți la un loc. Și, de parcă nu erau destui, hop și eu la pachet cu doamna, fiu-miu și soacră-mea. Știi cât de ușor e să faci poze de calitate preparatelor în timp ce lumea se uită ciudat la tine, nevastă-te te trage de o mână, copilul de un picior și soacra îți toacă creierii?
„Am creat un restaurant fine dining, unde gustul fiecărui preparat savurat te va purta în locuri exquisite.
Pentru tine mâncarea va căpăta o nouă conotație.”
Fie că ești vegetarian sau carnivor înrăit, dacă ai dat click meniului de mai sus, ai văzut deja că ai din ce alege. De la antreuri, la mizilicuri interesante și feluri principale apetisante, la prețurile alea parcă ai gusta câte un pic din toate (pam-pam!). Kaufland promite că experiența e una de fine dining și că, într-un fel sau altul, gustul este unul desăvârșit, capabil să-ți trimită papilele în destinații exquisite. Eu am comandat 5 feluri de mâncare și au venit toate deodată, cum se face în fine dining. Unele reci, altele calde, c-așa-i în fine dining. Sigur că desertul putea fi moale și gustos, dar altfel n-ar mai fi fost fine dining. Dar de ce să ne oprim aici? Ramenul meu cu gust de supă la plic și o buucată de carne de porc talpă mustea de fine dining. Turistul din mine n-a apreciat fine dining-ul propus de Kaufland, dar s-a bucurat din plin de restul mâncărurilor, precum Chicken Lolly Pop-ul, brânza gratinată și creveții în sos roșu. Deci da, Kaufland Pop Up Restaurant n-are nici în clin nici în mânecă cu ideea de fine dining. E doar un termen aruncat „la oha” (scuză-mi Berceneza) în meniu, ca să dea bine. Iar gustul preparatelor nu te poartă nicăieri, cel mult până la gura de metrou Pipera aflată la o aruncătură de băț.
Uite o altă idee de intro, mai pe sinceritate, așa cum i-ar sta bine acestui Kaufland Pop Up Restaurant: „Restaurantul cu cele mai mici prețuri din România. Găsești în meniul nostru preparate gustoase, pe care le-ai putea pregăti și tu acasă, dar ți-e prea lene s-o faci. Dacă te răzgândești, găsești toate ingredientele la Kaufland. Poftă mare!”
Conține: creveți, sos de roșii, salsa verde, usturoi, unt, sare și piper
Simplitate și bun gust în farfurie. Așa cum spuneam adineauri, nu toate preparatele au fost dezastru. Spre exemplu, acești creveți simpli, banali la prima vedere, au fost executați corect și, în ciuda aglomerației din restaurant, cineva a fost atent să-i tragă la tigaie atât cât trebuie. Un ingredient aspectuos, gustos, din ingrediente puține, proaspete, care atrag prin simplitatea lor. Un starter perfect pentru doi oameni. Merge de minune cu un cocktail citric sau un pahar de vin alb. Apropo: dacă ajungi la Kaufland Pop Up Restaurant, ia metroul. Ajungi repede și, în plus, poți bea un păhărel de ceva bun. Aici ar fi mers de minune.
Conține: brânză de capră, sos de roșii, pesto busuioc, Philadelphia
Uite o minunăție pe care o poți face și acasă cu doar 15 lei, dar ți-e prea lene. Brânză de capră în sos de roșii proaspete și puțin busuioc. Aperitivul pe care trebuie neapărat să-l încerci la Kaufland Pop Up Restaurant, pentru că e unul dintre cele mai gustoase. Am comandat separat o lipie și-am înmuiat până am făcut bolul ăsta lună. Sigur îl voi încerca și acasă, cu ingrediente de la Kaufland ca să fie treaba treabă.
Conține: ciocănele de pui, oleacă de ghimbir, sos de soia și stridii, usturoi, ulei de susan, niște susan alb și susan negru
Pentru 12 lei am primit 2 ciocănele mărișoare de pui, foarte interesante, in stil asiatic, bine gătite, învelite într-un înveliș dulceag cu arome de sos de soia și ghimbir. Acestea sunt aromele identificate de mine. Sosul din margine pare un fel de sos asiatic dulceag, din comerț. Dacă mă înșel, fac mea culpa, dar nu prea cred să fie sos homemade. Mă rog, un preparat bun pentru cei 12 lei.
Conține: supă ramen, sos de soia, ghimbir, ceafă de porc, ou, ulei de susan, ceapă verde și usturoi
Ăsta e unul din lucrurile alea pentru care aș fi plătit mai mult, dar să fie ce trebuie. S-au chinuit oamenii să le iasă un pseudo Ramen, dar, în realitate are gust de supă instant, la plic. Carnea care trebuia să fie o ceafă de porc fragedă s-a dovedit a fi o bucată de carne macră tare ca piatra, mai degrabă folositoare pe post de armă pentru auto-apărare. Astfel de realizări, cu ghilimelel de rigoare, pot deforma gusturi pentru totdeauna. Cineva care încearcă pentru prima oară Ramen (un adolescent, spre exemplu) ar putea crede că acesta este gustul corect sau că așa ar trebui să fie un ramen. Ceea ce e total greșit și nesănătos pentru bagajul său culinar. Am ales din farfurie doar noodlesii și ciuperca. Personal, mâine aș elimina din meniu acest preparat.
Conține: mere, zahăr, foietaj, scorțișoară, rom, stafide, unt, ouă, lapte și amidon
Eu când citesc ștrudel cu mere, creierul mă teleportează la munte, prin țări străine cu apfel ștrudel delicios înecat în sos de vanilie. Aici am întâlnit un ștrudel care aduce mai mult a ștrudel înghețat, aruncat în cuptor apoi uitat pe blatul de bucătărie până a doua zi. Sosul? Gustos. Dar ce folos?
Total Kaufland Pop Up Restaurant: 110 lei. Doar mâncarea. 5 feluri
O să mai mănânc pentru tine de la ei? Slabe șanse.
Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.
Uite și alte locuri pe unde poți fi turist în București. E bine să dai un ochi înainte pe articole, ca să știi la ce să te-aștepți.
C’est Nepal possible! Aditi’s Kitchen. Bucate de poveste cu frații nepalezi și dumplings de aur
Locul în care ți-a zis maică-ta să nu intri. Maimuca Restaurant. Punk restaurant!
Aloha, Pokeful! Ca să ajungi în Hawaii, te duci în Dorobanți și faci la dreapta înainte de Petrom
CozoFest. Aproape toate locurile de unde comanzi cozonaci de Crăciun în București
Când se mănâncă bine prin cartier în București. Soare și sandwichuri bune, la Fresco Artigianale
Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii
Doar gustul contează. Smith Eatery, o bucătărie fascinantă de 9 metri pătrați
Are balta pește bun. Acasă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Din apă, în farfurie.
Am mâncat pui de la POPEYES din București. Este zguduitor de la fel ca la ceilalți
Raclette și vin. Amis de la Fête, microfestivalul de brânză din buricul Bucureștiului
Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu
Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București
„Înainte era mai bine?” Am mâncat pentru tine la Restaurantul Monte Carlo din Cișmigiu
În căutarea unui panino italian adevărat în București. Vizită la Tasteataly
“Casa Tănase”, restaurantul cu specific nepalez din București botezat in memoriam
„Asta îi Cosmos!” Festin la Taverna Georgia, primul restaurant cu specific georgian din București
La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului
Top 3 cei mai buni burgeri din România, conform Burger Fest 2023, îi găsești în București
Gluten free și gustos! Arepas Colombianas, în București feat Pimientos de Padrón la preț cinstit
Cookies and Friends. Cofetăria ascunsă din București pe care trebuie să o încerci
Cu 33 de lei, mănânci în Obor ca la mama acasă, în Sri Lanka, la Mathara Bath Kade6
S-a găsit Kokoreç la Galata Midyeci, în București colț cu Istanbul
Unde găsești cei mai dulci pepeni din București. Studiu de piață în Obor, Moghioroș și Matache
Toscana te cheamă la ea, pe Victoriei, la Bastoni. Cea mai nouă paninărie italiană din București
O nouă tradiție giugiuc în București: Halef, cu baklava pe stil nou și cafeluță de specialitate
Atenție, frige! Bucureștiul are arancini siciliene, la Sfrigola, pe Popa Nan 101
O mică părere despre De Soi, noul restaurant și hub de gusturi din București
Cât costă un mic din carne de vită Wagyu, pe care l-am găsit undeva aproape de București
Într-un București plin de pescobari, fii George’s Fisheries din Prelungirea Ghencea
Turcești de București, la Duman Oriental Cuisine, cu İşkembe çorbası, sultani locali și Ras Asfour