Utile

Îți dorești să fii sudor sau instalator de la 14 ani? Termoenergetica face înscrieri în sistemul dual pentru elevi

Termoenergetica a anunțat, marți, că absolvenții claselor a VIII-a care vor să învețe meseria de sudor sau de instalator se pot înscrie în clasa de învățământ profesional dual.

Absolvenții claselor a VIII-a se pot înscrie pentru învățământul profesional dual până la data de 08 iulie 2021, potrivit informațiilor oficiale transmise de Compania Municipală Termoenergetica București S.A.

Îți dorești să fii sudor sau instalator de la 14 ani?

Clasa va fi formată din 28 de locuri și este organizată de Compania Municipală Termoenergetica București S.A. în parteneriat cu Primăria Sector 3 și Colegiul Tehnic “Anghel Saligny“.

Termoenergetica a decis să se implice activ în problema deficitului de locuri de muncă calificate existente pe piața din România. Tinerii au șansa să aibă un viitor sigur. Cele 28 de locuri disponibile sunt pentru absolvenții claselor a VIII-a care vor să învețe meseria de sudor sau de instalator instalații încălzire centrală.

„Pe langă șansa de a avea un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor, CMTEB oferă elevilor o serie de beneficii pe toată durată studiilor, conform legii. Toate beneficiile financiare sunt susținute de către CMTEB, fiind complementare stimulentelor oferite de către Ministerul Educației și Cercetării.”, a declarat Claudiu Crețu, Directorul General al Companiei Municipale Termoenergetica București S.A.

Termoenergetica face înscrieri în sistemul dual pentru elevi

În clasa de învățământ dual organizată de Termoenergetica, se pot înscrie absolvenții claselor a VIII-a care:

  • au situația școlară încheiată, mai exact, care nu au corigențe;
  • tinerii se pot înscrie indiferent de localitatea de reședință.

Se pot înscrie atât tinerii care au promovat examenele din cadrul Evaluării Naționale, cât și cei care nu au promovat examenele. Acest lucru nu reprezintă un criteriu pentru înscriere, spune Termoenergetica.

Recomandăm și: S-au afișat rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021. Cum stau elevii din București după contestații

În programul de învățământ dual, pentru obținerea unei calificări profesionale, se pot înscrie absolvenții învățământului obligatoriu care au întrerupt studiile, dar până la vârsta de 26 de ani.

În ceea ce privește sesiunile de admitere pentru învățământul dual, Termoenergetica organizează două sesiuni pentru anul școlar 2021-2022.

Atât pentru prima sesiune, cât și pentru a doua, documentele necesare înscrierii se vor depune la secretariatul Colegiului Tehnic Anghel Saligny din Bld. Nicolae Grigorescu 12, Sector 3, București.

Pentru prima sesiune: fișele necesare înscrierii se pot depune până pe data de 8 iulie 2021.

Pentru a doua sesiune: fișele necesare înscrierii se pot depune în perioada 26-30 iulie 2021.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button