Italianul din Cotroceni unde mănânc paste carbonara ca la mama lor, plus un joc de weekend în București

02 sept. 2024
866 afișări
Italianul din Cotroceni unde mănânc paste carbonara ca la mama lor, plus un joc de weekend în București
Italianul din Cotroceni unde mănânc paste carbonara ca la mama lor, plus un joc de weekend în București | Foto: oana Titică

Bună dimineața la un nou început de săptămână, scumpi cititori obosiți, în care ne mai poate înveseli doar gândul la o porție de paste carbonara la Bottega dei Sapori în Cotroceni.

Ce este mai sacru în viața bucureșteanului dacă nu zilele de weekend, două la număr cum ne-au fost lăsate de sus, plus hai să zicem și vinerea, în care de la 14:00 încolo nu mai răspunde nimeni la mailuri. Până când o nouă ordine mondială nu va fi stabilită, în care zilele de muncă să fie mai puține decât cele de odihnă, așa cum ar trebui – lucrăm cu ce avem.

Primiți așadar de la sora voastră blondă două recomandări de activități de weekend în București, una în casă și una în afara casei.

Vestea bună e că – grație lunii septembrie – putem să stăm în sfârșit la aer fără să simțim că intrăm într-un cuptor setat pe temperatură de pizza când ieșim din scara blocului. Știm toți ce înseamnă asta – putem în sfârșit să stăm la terase fără să ne sufocăm. Șpriț, baby!

Paste carbonara ca la mama lor în Cotroceni, la Bottega dei Sapori

Ascuns pe o străduță în spatele Grădinii Botanice, cu o terasă cochetă, intimă, cu verdeață, La Bottega dei Sapori este restaurantul deschis puțin după pandemie de Chef Vittorio, un italian care știe bine cu mâncarea. Localul e iubit atât de cei care stau în zonă, în timpul săptămânii o să găsești mai mult familii venite din Cotroceni, dar și de restul bucureștenilor, care călătoresc cartiere întregi pentru a ajunge la pastele lui Vittorio.

Fondatorul italian este și cel care gătește. Deseori se plimbă printre mese și te întreabă dacă e totul în regulă. La prima vizită, acum vreo doi ani, am luat (și) paste carbonara, iar toată lumea de la masă i-a mărturisit că sunt cele mai bune pe care le-am mâncat – sărate, cu guanciale, cu gălbenuș, perfecte. A zâmbit și a spus ‘de unde vin eu din Italia, dacă pune cineva smântână în carbonara, imediat se cheamă poliția’.

Paste carbonara la Bottega dei Sapori Bucuresti
Paste carbonara ca la mama lor, pregătite de chef Vittorio la Bottega dei Sapori

Am revizitat recent vara asta Bottega dei Sapori și totul era cum îmi aminteam – carbonara la fel de superbe, doamna ospătar blondă la fel de amabilă & simpatică, prosecco tot rece și bun. S-au încercat și niște midii (”de azi”, ca toate preparatele de pește / fructe de mare de acolo) și s-a felicitat pentru alegerea făcută.

S-a finalizat cu tiramisu cremos.

Tiramisu La Bottega dei Sapori Cotroceni
Tiramisu cremos la terasa Bottega dei Sapori în Cotroceni

Disco Elysium, un RPG de investigație care te prinde imediat

Pe a doua recomandare puteți să o salvați și pentru mai încolo spre iarnă, când va fi rece, fiindcă pentru asta trebuie să stați în casă, fiindcă bănuiesc că de la Starbucks la un moment dat te dau afară.

În weekend m-am apucat de un joc pe nume Disco Elysium, care m-a prins atât de tare încât abia mi-am mai amintit că trebuie să beau apă și să scot câinele. În acest Disco Elysium (RPG – role playing game) ești un detectiv alcoolic, depresiv, care se urăște pe sine și care e extrem de amuzant și deștept. Are un partener pe nume Kim cu care trebuie să investigheze o crimă într-un oraș corupt, sărăcit și bătut de soartă, de la malul mării, în timp ce face față gândurilor sinistre și haioase din capul propriu. Este mult storytelling și e mult dialog, care se împletesc cu investigația într-un mod care nu te lasă să te ridici de la computer. Pentru cine e pasionat de quest-uri, o să vă prindă imediat.

Să avem o săptămână sclipitoare și vă rog să ne trimiteți poze cu paste de la Vittorio, dacă ajungeți, să ne clătim ochii.

Tot Oana, mai jos:

Cookies