ISU Dobrogea, scandal de corupție: Foști sefi, condamnați pentru angajarea ilegală a 200 de pompieri

de:
17 dec. 2014
9 Afișari
ISU Dobrogea, scandal de corupție: Foști sefi, condamnați pentru angajarea ilegală a 200 de pompieri

ISU Dobrogea, care a intervenit fara succes pentru salvarea victimelor accidentului de elicopter de pe lacul Siutghiol, a facut, in trecut, obiectului unui dosar penal in urma caruia au fost condamnati 20 de ofiteri superiori din institutie, pentru ca au incercat sa angajeze pompieri, printr-un concurs masluit.

In anul 2007, circa 200 de persoane au fost incadrate la ISU Dobrogea in baza unor lucrari false, dupa cum au reusit sa probeze procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

DNA a anuntat, in anul 2009, ca, „in cursul lunii august 2007, la nivelul ISU Dobrogea s-a organizat concursul pentru ocuparea unui numar de peste 400 de posturi de subofiter”, potrivit publicatiei Ziua de Constanta, citat de hotnews.ro.

Dupa aproape 4 ani de proces, in 24 ianuarie 2014, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au gasit vinovata de coruptie fosta conducere a ISU Dobrogea.

Fostii comandanti si sefi ai ISU Dobrogea Petre Trandafir, Neculai Coman, Andrei Gabriel Niculae si Gabriel Alexandrescu au luat cate trei ani si jumatate de inchisoare, in timp ce fostul inspector-sef Viorel Costache a fost condamnat la trei ani.

Costel Datcu, Marius Sorin Bugnar si Liviu Deoslea au cate doi ani si jumatate cu suspendare, sub supraveghere, Sorin Marius Cretu, Florin Niculae, Adrian Mihai Bugnar si Dumitru Tinca au luat cate doi ani cu suspendare sub supraveghere.

Eugen Romanescu are opt luni cu suspendare conditionata, in timp ce Viorel Alecu, Danut Mihail Gaicu, Laurentiu George Dumitrescu, Nicusor Ciprian Cioroiu si Mihai Tanase au luat cate un an si jumatate cu suspendare conditionata.

Singurul achitat a fost Mircea Rusmanica, fostul comandant al Flotei.

Cookies