ISU: Decizia de oprire a activității la Arena Națională NU a aparținut Inspectoratului

de:
23 feb. 2016
0 Afișari
ISU: Decizia de oprire a activității la Arena Națională NU a aparținut Inspectoratului

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov precizează, într-un comunicat de presă, că Arena Națională nu se încadrează în criteriile stabilite prin HG. nr.915/2015 în ceea ce privește oprirea funcționării.

„În ceea ce privește funcționarea Arenei Naționale, facem mențiunea că acest obiectiv nu se încadrează în criteriile stabilite prin HG. nr.915/2015 în ceea ce privește oprirea funcționării.

Prin urmare, decizia de oprire a activității la Arena Națională nu a aparținut Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov.

Din punct de vedere procedural, autorizația de securitate la incendiu se emite la solicitarea beneficiarului, în prezent instituția noastră neavând în curs de soluționare o cerere în acest sens, pentru obiectivul în discuție.

La momentul primirii unei astfel de solicitări, aceasta va fi analizată în ceea ce privește întrunirea tuturor condițiilor legale, din punct de vedere al securității la incendiu”, precizează ISU Bucureşti – Ilfov.

Primăria Capitalei refuză să redeschidă Arena Naţională până când va exista „o bază legală”, au anunțat, marți, reprezentanții Primăriei Capitalei.

„Primăria Capitalei este proprietarul construcţiei. Punctul nostru de vedere rămâne neschimbat, nu redeschidem Arena Naţională până când nu vom avea o bază legală„, a declarat purtătorul de cuvânt al PMB, Alex Ichim.

De asemenea, vineri, PMB a trimis o adresă către ISU Bucureşti şi MAI prin care a cerut să i se prezinte prevederile legale în baza cărora stadionul ar putea fi redeschis.

„Până acum nu am primit niciun răspuns de la ei. Imediat ce vom avea aceste răspunsuri vom da şi un punct de vedere oficial”, a precizat Ichim.

Tot marți, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a trimis o scrisoare către Consiliul General al Municipiului Bucureşti în care cere o hotărâre pentru ca Primăria Capitalei să-şi asume răspunderea pentru redeschiderea Arenei Naţionale şi ameninţă cu instanţa în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla. Citește scrisoare AICI.

Pe 27 martie are loc meciul amical România – Spania, care ar fi trebuit să se joace pe Arena Naţională.

Cookies