ISU Bucureşti-Ilfov primește 10 mașini din județe în sprijinul echipajelor SMURD care acţionează în cazurile COVID-19

17 mart. 2021
79 Afișari
ISU Bucureşti-Ilfov primește 10 mașini din județe în sprijinul echipajelor SMURD care acţionează în cazurile COVID-19

Zece maşini din zece judeţe au sosit, miercuri, în Bucureşti, în sprijinul echipajelor SMURD care acţionează în cazurile COVID-19.

„Numărul de solicitări, în ultimele 24 de ore – au fost 160 de cazuri şi 100 de decontaminări, pentru că pot fi luaţi mai mulţi pacienţi cu un singur mijloc de transport.

Acţionează echipajele SMURD, aproximativ 40 de resurse – şi avem deja cinci maşini din ţară care ne ajută, au rolul de a prelua medicii de la SABIF şi medicii de la DSP, pentru a-i deplasa acasă la oameni pentru testare şi consult. În afară de cele cinci maşini, astăzi au mai venit încă zece maşini din zece judeţe”, a declarat, miercuri, pentru Agepres, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Numărul cazurilor a crescut

El a precizat că numărul solicitărilor către SMURD a crescut constant, câte cinci – zece cazuri, iar miercuri numărul cazurilor s-a dublat faţă de data de 17 februarie, de la 50 la 100.

„A crescut numărul de cazuri în ultima vreme, fapt care se vede şi la preluarea pacienţilor în spitale, se observă şi prin faptul că sunt situaţii în care nu pot preda pacientul în spital pentru că e deja plin şi trebuie să facă relocare – au început deja să se vadă lucrurile astea”, a mai spus reprezentantul ISUBIF.

Cookies