BAZAR

ISU București-Ilfov a primit Drapelul de Luptă în semn de recunoaștere a sacrificiilor pompierilor

Reprezentanții ISU București — Ilfov au primit Drapelul de Luptă de la secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, care consideră că acest moment este unul unic în istoria acestor unități.

Deși existența ISU București-Ilfov sub această formă este relativ nouă, din decembrie 2014 ați demonstrat că într-un timp foarte scurt că sunteți o structură integrată, omogenă și cu siguranță dintre cele mai puternice și importante, ținând cont de numărul de intervenții gestionate anual. Distincția care vi se acordă prin decret prezidențial marchează tot ce înseamnă valorile militare — onoare, demnitate și profesionalism—, valori care trebuie să existe în fiecare dintre voi și sunt unite sub acest însemn — Drapelul de Luptă„, a subliniat Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Potrivit acestuia, dincolo de simbolistica sa, Drapelul de Luptă este pentru fiecare militar o amintire a trecutului glorios și totodată o stare de fapt, și anume lupta continuă pe care pompierii o poartă pentru a învinge timpul, distanțele, propriile limite în salvarea de vieți.

Nu întâmplător, conferirea acestui simbol are loc cu doar trei zile înainte de Ziua Pompierilor Români. De 172 de ani, pompierii bucureșteni sunt la datorie iar de 168 de ani pompierii români se află în serviciul populației. Prin îndeplinirea acestei meserii nobile cu dăruire, v-ați câștigat recunoștința și încrederea oamenilor. (…) În ultimul an, ISU a trecut prin unul dintre cele mai ample programe de dotare. Peste 31 de milioane de euro din fonduri europene au fost cheltuiți în 2015 pentru achiziția de echipamente de comunicații și pentru inundații. Alte câteva milioane de euro de la bugetul de stat au mers pentru cumpărarea de echipamente folosite la misiunile de zi cu zi și în special pentru intervenția în medii subterane. În 2016, acest proces de dotare continuă, fiind deja semnate până la această dată contracte de peste 30 de milioane de euro„, a adăugat oficialul.

Raed Arafat a subliniat că ISU a trecut și printr-un amplu proces de reformă, care să-i dea posibilitatea să se adapteze la provocările viitorului.

Ultimele acte normative adoptate de Guvern așază pompierii acolo unde trebuie, în prima linie pentru intervenții salvatoare de vieți și bunuri. Toate aceste lucruri vin pe un teren din ce în ce mai dificil. Provocările sunt din ce în ce mai mari iar pompierul a devenit mai mult decât un luptător în fața focului. Schimbările climatice ne pun în fața unor provocări fără precedent. (…) Pompierul nu mai este un salvator solitar, ci face parte dintr-un sistem integrat, transformându-se într-un salvator universal. Vreau să-mi exprim întreaga recunoștință pentru tot ceea ce faceți zilnic„, a spus Arafat, care a exprimat respectul și cinstea și față de cei care s-au jertfit pentru această armă.

Șeful ISU București-Ilfov, inspector șef Flaviu-Dorel Chiscop, a subliniat, la rândul său, că înmânarea Drapelului de Luptă acestei instituții reprezintă un moment cu o încărcătură foarte mare pentru comanda unității, pentru personalul care face parte din unitate și chiar un moment istoric.

Momentul are o încărcătură istorică însemnată pentru pompierii din cadrul ISU București-Ilfov și datorită faptului că suntem în preajma aniversării Zilei Naționale a Pompierilor, la data de 13 septembrie — o zi cu încărcătură istorică importantă. Drapelul de Luptă a fost acordat ISU București-Ilfov datorită faptului că la 1 ianuarie 2015 această unitate a luat ființă ca urmare a unificării celor două inspectorate pentru situații de urgență, respectiv București și Ilfov, iar din 2004 niciuna dintre cele două unități nu avea Drapel de Luptă„, a spus Flaviu Chiscop.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button