ISU a anulat avizul pentru un bloc de 10 etaje construit la câţiva metri de o benzinărie

de:
17 nov. 2015
10 Afișari
ISU a anulat avizul pentru un bloc de 10 etaje construit la câţiva metri de o benzinărie

Grupul de Inițiativă Prelungirea Ghencea a transmis, într-un comunicat de presă remis B365.ro, că, „în urma protestului cetatenilor din Prelungirea Ghencea din 14 noiembrie a.c., Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti – Ilfov a revocat avizul de securitate necesar construirii unei cladiri de locuinte langa o benzinarie. Acest aviz a fost atribuit anterior proprietarului viitoarei cladiri de locuinte, fara ca autoritatile sa fie instiintate despre existenta benzinariei in imediata apropiere a santierului”.

Reprezentanţii ISU au anunţat că au făcut sesizări şi către Inspectoratul în Construcţii, Primăriei Sectorului 6, precum şi către Parchet. „În urma verificărilor efectuate la faţa locului ca urmare a sesizării dumneavoastră din 24.08.2015, aspectele semnalate au fost transmise spre analiză Inspectoratului Regional în Construcţii Bucureşti-Ilfov şi Primăriei Sectorului 6 – Serviciul Disciplină în Construcţii, precum şi Parchetului în cauza privind pe SC SONEX DESIGN SRL şi pe numitul Popescu Tiberiu.

De asemenea, instituţia noastră a revocat avizul de securitate la incendiu nr. 604/15/SU-B-IF-A din data de 27.07.2015 pentru imobilul în curs de execuţie, cu destinaţia de imobil de locuinţe colective cu parcaj subteran – capacitate 81 autoturisme, regim de înălţime S+P+10E, situat în Str. Prelungirea Ghencea, nr. 38 – 40, Sector 6, Bucureşti, înştiinţând, de asemenea, şi Primăria Sectorului 6 – Serviciul Disciplină în Construcţii.

Referitor la solicitarea de a opri lucrările pe şantier în conformitate cu prevederile HF 915/2015 vă informăm că acesta nu face obiectul prezentei Hotărâri de Guvern”, se arată în răspunsul ISU Bucureşti-Ilfov adresat Grupului de Iniţiativă Prelungirea Ghencea.

Pe strada Prelungirea Ghencea, la doar câțiva metri de o benzinărie și de un rezervor GPL, se construiește un bloc cu zece etaje. Construcția nu respectă normele legale privind distanțele minime ce trebuiesc păstrate față de benzinărie, însă autoritățile „s-au acoperit” cu hârtii și în acest caz. Primăria Sectorului 6 spune că a emis autorizația de construire după ce a primit avizele favorabile ale ISU pentru construcția în cauză. De cealaltă parte, Inspectoratul pentru Situații de Urgență consideră că nu este necesar un aviz pentru securitatea la incendiu pentru blocul cu zece etaje, dar recunoaște ulterior că noua construcție încalcă normele de siguranță. De atunci, autoritățile bat pasul pe loc, iar clădirea continuă să se înalțe. Cetățenii au apelat la singura armă disponibilă acum: protestul. Mai multe detalii AICI.

Cookies