ARHIVA B365

ISU: 105 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma manifestărilor de la Catedrală

Până la ora 18.00, un număr de 105 persoane au fost asistate medical, dintre care nouă au fost transportate la spital, au anunţat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Mii de persoane aşteaptă încă, duminică seară, să intre în curtea Catedralei.

În cursul după-amiezii, mai multe persoane în vârstă au încercat să forţeze gardurile puse de jandarmi, iar în îmbulzeala creată unii dintre aceşti participanţi au căzut şi s-au lovit.

Jandarmii le-au cerut oamenilor să rămână pe loc, întrucât nu mai au unde să meargă, spaţiul fiind limitat.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Georgian Enache a declarat, la Digi 24, că sunt peste 600 de jandarmi care asigură ordinea la manifestări.

El a spus că estimarea numărului de participanţi revine organizatorilor, iar aceştia le-au comunicat că sunt 40-50.000 de persoane.

În jur de 40.000 de oameni şi aproximativ 2.000 de invitaţi au asistat duminică la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, construită în proporţie de 95%, stadiul la roşu”, urmând ca în viitorul apropiat să fie finalizate cupolele şi turla Pantocrator. Din anul 2010 până în 2018, statul şi Biserica au cheltuit aproximativ 110 milioane euro prin construcţia la roşu a Catedralei Naţionale.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button