Istoria RCA. Cand si de ce a aparut

de:
26 ian. 2018
9 Afișari
Istoria RCA. Cand si de ce a aparut

Practic, inca de la aparitia societatii, omul a cautat solutii pentru a contracara pericolele si pentru a-si proteja viata si bunurile.

Conform celor de la romasig.ro, ideea de colectare a unui fond din care sa fie sprijiniti membrii unei anumite societati a aparut inca din Egiptul Antic, unde taietorii de piata au ales sa aiba o astfel de asigurare impotriva accidentelor si evenimentelor meteo.

In Roma Antica au existat, de asemenea, asociatii care ofereau ajutor de inmormantare, bazat pe o legislatie foarte bine pusa la punct, denumita Regulament al Colegiului Funerar din Lavinium. Pe lista societatilor care aveau aigurari intra, evident si Grecia, care organiza fonduri comune pentru diversele societati politice si mestesugaresti.

Asigurarile moderne si cum s-au dezvoltat asigurarile auto?

Ideea unei asigurari moderne a inceput in 1680 in Anglia, o tara cu o importanta uriasa in comert. Au aparut asigurari impotriva diverselor evenimente care ar putea distruge marfurile.

Ideea unei asigurari auto a venit, evident, aproape in acelasi moment in care au aparut masinile, insa o legislatie in acest sens ceva mai tarziu, iar ideea unei asigurari obligatorii s-a implementat abia in 2005.

Care sunt principalele avantaje oferite de RCA?

Ideea de asigurare RCA a schimbat in mod decisiv calitatea sofatului, in conditiile in care orice sofer care circula corect este protejat, intr-un fel sau altul, de pierderi materiale si are numeroase beneficii in cazul unor daune personale.

Asigurarea RCA reuseste sa acopere daunele provocate de soferii neatenti si sa ii despagubeasca pe cei care nu sunt vinovati. Astfel, are rolul de a:

  • Crea ordine in trafic;
  • Oferi siguranta;
  • Evita pierderile materiale.

Este adevarat ca o asigurare RCA nu poate sa multumeasca pe toata lumea, cei care sunt vinovati de evenimente neplacute in trafic fiind nevoiti sa isi acopere singuri daunele, insa chiar si pentru ei exista solutii, definite prin asigurarile casco.

Asigurarea RCA este obligatorie, lipsa ei soldandu-se cu amenzi usturatoare, retinerea placutei de inmatriculare si retinerea certificatului de inmatriculare. Tocmai de aceea, tendinta fiecarui sofer este de a cauta un RCA ieftin, care sa duca la evitarea acestor probleme.

Pentru o siguranta cat mai mare, simpla idee de a obtine un Rca ieftin nu este suficienta.Chiar daca aceasta asigurare de raspundere limitata acopera doar daunele pe care un sofer le produce altor participanti la trafic, asigurarea trebuie sa fie una de buna calitate, in asa fel incat sa nu apara probleme. Tocmai de aceea, printre regulile esentiale de respectat la achizitia unei asigurari se numara citirea cu mare atentie a contractului si informarea serioasa in ceea ce priveste asiguratorul. De regula, experientele altor asigurati pot sa ajute foarte mult la luarea unei decizii inteligente, chiar daca acea decizie nu reprezinta intotdeauna cea mai ieftina solutie.

 

Cookies