Istoria gastronomică a României interbelice, la Bucureşti

de:
25 iul. 2011
106 Afișari
Istoria gastronomică a României interbelice, la Bucureşti

În perioada interbelică, românii apreciau mâncărurile rafinate şi respectau ceremonialul mesei. În Primul Război Mondial, armata primea rar carne. Supele de legume şi cele de linte erau la ordinea zilei. Mai multe despre obiceiurile noastre culinare aflăm din expoziţia de istorie gastronomică deschisă la Arhivele Naţionale ale României din Capitală, notează tvr.ro.

Reţetele şi meniurile expuse la Arhivele Naţionale dovedesc faptul că începând din anii 1700 până la cel de-al Doilea Război Mondial, românii din lumea bună, erau gurmanzi. Scorţişoara şi lămâia se foloseau mai mult la prepararea bucatelor româneşti decât acum. Şi nu doar la dulciuri. În restaurante, mâncarea franţuzească era preferată, iar cel mai consumat vin era cel roşu. Şi ţuica era la loc de cinste, iar mâncarea tradiţională românească făcea abia primele cuceriri.

Inediata expoziţie plină de poveşti gastronomice poate fi vizitată până pe 16 Septembrie.

Cookies