ARHIVA B365

Israelienii, revoltaţi că nu primesc mâncare cuşer în închisoare. Avocatul Poporului face o anchetă

Cativa detinuti israelieni inchisi in penitenciarul de maxima siguranta Rahova, s-a revoltat ca nu li se asigura mancare cuser, informeaza stirileprotv.ro.

Avocatul Poporului a declansat o ancheta, ca sa afle daca motivele care au stat la baza proceselor, deschise de detinuti impotriva Penitenciarului, sunt reale. Avocatul Poporului va trimite o echipa de control la Penitenciarul Rahova pentru a verifica daca nemultumirile detinutilor israelieni legate de refuzul de a li se da mancare cuser sunt intemeiate.

Detinutii, inchisi pentru infractiuni grave de rapiri si talharie, au dat in judecata penitenciarul.

„Penitenciarul Rahova a gasit de cuviinta sa inceapa o campanie de strangere de declaratii a personalului si detinutilor care servesc mancarea celorlalte persoane private de libertate in sensul in care detinutii israelieni ar fi servit si consumat hrana pregatita de bucataria penitenciarului. Lucru absolut incorect si neadevarat”, a declarant avocatul unuia dintre detinuti.
Mai mult afirma acelasi avocat, agentii din inchisoare ar fi perchezitionat frigiderele israelienilor in cautare de produse alimentare care contravin regulilor mozaice. Informatia nu a fost insa confirmata oficial.

De-a lungul timpului detinutilor israelieni li s-a recomandat inclusiv sa-si cumpere mancarea cuser de la magazinul inchisorii. Si nu ar fi prima oara cand ar fi tratati cu cinism, sustin avocatii.

„Drept represalii pentru ca au intrat in refuz de hrana le-au introdus in celula un musulman. Drepturile religioase, de credinte, nu pot fi alterate indiferent de faptele pe care le-au comis”, sustine avocatul unui alt detinut.

Rezultatele investigatiilor facute de Avocatul Poporului vor fi incluse intr-un raport despre starea inchisorilor din Romania ce va ajunge pe masa Presedintelui si a Executivului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button