ARHIVA B365

ISIS a preluat controlul asupra unui oraş irakian, de lângă o bază militară SUA

Gruparea jihadistă Statul Islamic a preluat controlul asupra orașului Al Baghdadi, situat în vestul Irakului, în apropierea bazei aeriene Al Assad unde se află 300 de soldați americani, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de AFP, potrivit Agerpres.

„Apreciem că în acest moment (jihadiștii) dețin controlul asupra orașului Al Baghdadi”, a declarat contraamiralul John Kirby. Al Baghdadi era una din puținele localități din provincia Al Anbar aflate sub controlul guvernului.

Statul Islamic a făcut cunoscut vineri că a preluat controlul asupra unor zone întinse din Al Baghdadi, oraș construit pe Eufrat la nord-vest de Bagdad. Forțele irakiene de securitate au dezmințit însă, dând asigurări că cea mai mare parte din oraș se află sub controlul lor.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a refuzat să acorde o importanță deosebită cuceririi orașului.

„Este pentru prima dată în ultimele două luni, dacă nu a trecut mai mult timp, când ei reușesc să câștige ceva teren”, a afirmat contraamiralul.

„Continuăm să estimăm” că SI „se află în postură defensivă”, a adăugat el.

Baza aeriană Al Assad este situată în apropiere de Al Baghdadi și oferă adăpost celor 300 de soldați americani care antrenează forțele locale de securitate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button