Ironie de pandemie: la protestele anti-vaccin au voie de-acum doar vaccinații și cei trecuți prin boală

22 oct. 2021
268 Afișari
Ironie de pandemie: la protestele anti-vaccin au voie de-acum doar vaccinații și cei trecuți prin boală
Ironie de pandemie: la protestele anti-vaccin au voie de-acum doar vaccinații și cei trecuți prin boală. sursa foto: Facebook Dan Mihai Bălănescu

Ironie de pandemie în România. Conform ultimelor măsuri, la protestele anti-vaccin au voie de-acum înainte doar vaccinații și cei trecuți prin boală, adică persoanele care dețin deja un certificat verde. Noile prevederi intră în vigoare timp de o lună, peste tot în România, de luni, 25 octombrie.

Pentru următoarele 30 de zile, protestele din România vor fi susținute doar de către persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală și cu cel mult 100 de persoane. Asta arată ultima hotărâre a CNSU, publicată vineri. Noile măsuri intră în vigoare de luni, 25 octombrie.

Ironie de pandemie: la protestele anti-vaccin au voie doar cei cu certificate verzi

Practic, protestele anti-vaccin sunt interzise, pentru că persoanele nevaccinate nu au voie, legal, să protesteze, conform ultimei hotărâri.

Pentru o perioadă de 30 zile, mitingurile și demonstrațiile să poată fi organizate cu participarea a cel mult 100 de persoane și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, se arată în noua hotărâre.

 Ce se întâmplă cu slujbele religioase

De asemenea, activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective trebuie să se desfășoare în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană și purtarea măștii de protecție. Preotul poate sta fără mască în timpul slujbei, dacă se păstrează o distanța de trei metri față de enoriași.

Acivitățile sportive în aer liber vor fi desfășurate cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 sau pentru cele trecute prin boală.

De asemenea, magazinele se închid la ora 21.00, iar carantina de noapte intră în vigoare de la ora 22.00 până la 5 dimineața, doar pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală.

Mai mult, activitatea restaurantelor, cafenelelor în interiorul clădirilor şi la terase urmează să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 05,00 – 21,00. Operatorii economici care fac livrări pot avea program normal, dacă respectă măsurile de protecție în vigoare.

Vezi aici hotărârea CNSU

Cookies