Irlanda, prima țară care legalizează căsătoriile între persoane de același sex prin referendum

de:
24 mai 2015
4 Afișari
Irlanda, prima țară care legalizează căsătoriile între persoane de același sex prin referendum

Se mai așteaptă rezultatele din doar trei circumscripții electorale, din totalul de 43, informează Agerpres.ro.

Anterior, arhiepiscopul Dublinului, Diarmuid Martin, declarase, potrivit EFE, că răspunsul dat de electoratul irlandez în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex este un exemplu de „revoluție socială” care se petrece „de ceva vreme” în această țară și a recunoscut că Biserica Catolică trebuie să reacționeze la aceste schimbări.

Martin a apreciat că a sosit momentul ca ierarhia catolică să înceapă un proces de dezbatere profundă și de „revizuire a realității”. El a adăugat că liderii Bisericii Catolice trebuie să găsească „un nou limbaj” pentru a transmite mai eficient mesajul bisericii, mai ales către cei tineri, al căror vot s-a dovedit crucial la acest referendum.

În timpul campaniei pentru referendum, Biserica Catolică — sprijinită de un număr redus de grupuri conservatoare, antiavort și de o minoritate de senatori și deputați — a susținut că mariajul între persoane de același sex atentează la valorile familiei tradiționale și va modifica radical procesele de adopție și maternitatea, afectând în același timp drepturile minorilor.

Cookies