ARHIVA B365

IRINA BEGU face FURORI la turneul de la Roma. Românca s-a CALIFICAT atât la simplu, cât şi la dublu

Irina Begu şi Misaki Doi se întâlnesc în premieră în circuitul profestionist, deşi au de mai bine de cinci ani statut pro. Misaki Doi are aceeaşi vârstă cu Irina, 25 de ani, şi se află 10 locuri mai jos în clasament, pe 45. Misaki Doi a eliminat-o joi pe britanica Johanna Konta, în trei seturi, 4-6, 7-5, 6-2.

Născută la Yokohama, Misaki Doi este o jucătoare de talie mică, 1,59 m, faţă de cei 1,81 m ai Irinei Begu. În plamaresul său figurează un singur titlu WTA, câştigat la Luxemburg, toamna trecută, după o finală cu nemţoaica Mona Barthel. De asemenea, anul acesta, în luna februarie, a jucat finala Taiwan Open, dar a fost învinsă de Venus Williams. Irina Begu, dacă o învinge pe Misaki Doi, va juca în semifinale împotriva învingătoarei dintre Serena Williams şi Svetlana Kuzneţova.

Perechea Irina Begu/Monica Niculescu a învins, joi, scor 2-6, 7-6, 10-8, dublul germano-taiwanez format din Anna-Lena Groenefeld şi Yung Jan Chan, în optimile probei de dublu a turneului de categorie Premier Five de la Roma, competiţie dotată cu premii totale în valoare de 2,599,610 de dolari. Partida a durat o oră şi 36 de minute. Cele două românce au început mai greu, Irina Begu fiind implicată în aceeaşi zi într-o partidă de simplu, pe care a câştigat-o, scor 6-1, 6-4, împotriva Dariei Kasatkina din Rusia, locul 33 WTA.

Primul set a debutat cu un break din partea perechii germano-taiwaneze, care a reuşit să câştige contra serviciului de trei ori în actul de debut. Cap de serie numărul şase, cele două sportive au continuat seria bună şi au condus la un moment dat cu 4-0. Primele semne de revenire din partea româncelor au venit în game-ul cinci, pe care Begu şi Niculescu l-au câştigat, dar, în cele din urmă, Groenefeld şi Chan şi-au adjudecat primul set, scor 6-2.

Setul doi a început la fel de prost pentru cele două românce, care s-au văzut din nou conduse cu scorul de 4-0, dar din acel punct a început revenirea lui Begu şi Niculescu. Cele două au câştigat şase game-uri consecutiv şi au dus actul la tiebreak, pe care şi l-au adjudecat, scor 7-1, şi totodată setul, scor 7-6. Partida a intrat în supertiebreak, pe care perechea Irina Begu/Monica Niculescu l-a câştigat, scor 10-8, şi a avansat în turul următor.

În sferturile de finală ale turneului de la Roma, Begu şi Niculescu le vor întâlni pe câştigătoarele partidei dintre Martina Hingis şi Sania Mirza, respectiv Raquel Atawo şi Abigail Spears.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button