IREC ameninţă că va acţiona în instanţă Guvernul, din cauza câinilor maidanezi

de:
12 iul. 2014
1 Afișari
IREC ameninţă că va acţiona în instanţă Guvernul, din cauza câinilor maidanezi

Reprezentanţii IREC au anunţat că Guvernul mai are câteva zile la dispoziţie pentru a contesta decizia Curţii de Apel Bucureşti cu privire la suspendarea normelor legii ce permite eutansierea maidanezilor sănătoşi neadoptaţi sau nerevendicaţi în termin de 14 zile. În cazul în care Guvernul nu o să conteste, luni, acestă decizie, IREC are de gând să acţioneze legal în acest sens.

„Luni este ultima zi în care Guvernul poate contesta decizia Curţii de Apel. Dacă nu va face acest lucru vom acţiona în judecată. Atât premierul Victor Ponta, cât şi Guvernul pe care îl conduce vor fi acţionaţi pentru neglijenţă în serviciu”, a declarat Ana Măiţă, reprezentant IREC, citată de adevărul.ro.

Curtea de Apel Bucureşti motivează suspendarea normelor de aplicare a legii ce permite eutansierea câinilor fără stăpân prin faptul că acestea contrazic actul normativ în ceea ce priveşte persoanele juridice cu care autorităţile locale pot încheia contracte pentru gestionarea problemei maidanezilor.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti susţin că, în urma adoptării normelor metodologice, contractele încheiate de autorităţile locale cu persoane juridice care nu sunt asociaţii sau fundaţii, contrar prevederilor Legii gestionării câinilor fără stăpân (OUG 155/2001 modificată prin Legea 258/2013), sunt lovite de nulitate, astfel încât autorităţile locale pot pierde bani. Mai multe detalii AICI.

Cookies