ARHIVA B365

Irakianul declarat indezirabil a fost îndepărtat de pe teritoriul României

În cursul nopţii trecute, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au efectuat o misiune de îndepărtare sub escortă a cetăţeanului irakian H.R.S.H, declarat indezirabil în România de către Curtea de Apel Bucureşti. De la data pronunţării instanţei de judecată, bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a fost luat în custodie publică şi cazat într-unul dintre centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrări. Noaptea trecută acesta a fost îndepărtat din ţara noastră prin Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Henri Coandă de unde a părăsit România cu o cursă de linie către Bagdad. La ieşirea din ţară, pe numele cetăţeanului irakian s-a instituit măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 10 ani”, anunţă printr-un comunicat de presă Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

Irakianul a intrat în atenţia SRI în 2013, după ce a ajuns în România în baza unei vize de studii.

În urma măsurilor informativ-operative întreprinse la nivelul SRI s-a stabilit că suspectul a derulat activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale„, se arată în comunicatul de presă transmis joi de Serviciului Român de Informaţii.

Concret, irakianul s-a remarcat printr-un profil religios radical, „manifestând în repetate rânduri intoleranţă faţă de occidentali şi musulmanii şiiţi, derulând activităţi de propagandă menite să atragă coreligionari din ţara noastră spre ideologia jihadistă / ideologia DAESH”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button