ÎPS Teodosie are o vârstă de pensionare, dar fiindcă n-are neputință, vrea să predea în continuare. Situația ajunge la Tribunal

18 ian. 2022
720 Afișari
ÎPS Teodosie are o vârstă de pensionare, dar fiindcă n-are neputință, vrea să predea în continuare. Situația ajunge la Tribunal
ÎPS Teodosie are o vârstă de pensionare, dar fiindcă n-are neputință, vrea să predea în continuare. Situația ajunge la Tribunal. Sursă foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Deși a trecut de vârsta de pensionare, Arhiepiscopul Tomisului nu se simte neputincios și nu vrea să se pensioneze. ÎPS Teodosie a mers în instanță pentru a rămâne la catedră și după 65 de ani.

ÎPS Teodosie are o vârstă de pensionare, dar fiindcă n-are neputință, vrea să predea în continuare. Situația ajunge la Tribunal. Arhiepiscopul Tomisului vrea să își păstreze în continuare postul de titular în cadrul Facultății de Teologie.

ÎPS Teodosie are o vârstă, dar n-are neputință

În anul 2020 profesorul universitar Teodosie Petrescu a împlinit vârsta de 65 de ani, iar la acel moment a trimis o solicitare către Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) pentru prelungirea calităţii de profesor titular până la finalul anului universitar 2020/2021. Universitatea Ovidius din Constanța a fost de acord și a prelungit calitate de profesor titular pentru ÎPS Teodosie, conform adevărul.ro.

Arhiepiscopul Tomisului nu s-a pensionat nici vara trecută și a decis să solicite, din nou, Universității Ovidius din Constanța să-i fie prelungita calitatea de profesor titular și pentru anul universitar 2021/2022. De această dată, UOC nu a mai fost de acord și a respins cererea.

Arhiepiscopul Tomisului vrea să predea în continuare

Senatul Universității Ovidius din Constanța declară acum că nu poate să dea curs solicitărilor referitoare la păstrarea calității de titular după depășirea vârstei de pensionare.

Arhiepiscopul Tomisului nu se lasă și a apelat la instanțele de judecată să emită o ordonanță preşedinţială prin care să fie anulată decizia luată de Senatul UOC.

Judecătorii Tribunalului Constanța au respins cererea în primă instanță, dar ÎPS Teodosie a făcut apel și a cerut ca dosarul să fie strămutat la Curtea de Apel Galaţi. În data de 31 ianuarie 2022 este următorul termen.

Arhiepiscopul Tomisului vrea să rămână profesor titular deoarece are o largă competenţă legală în ceea ce privește modul de funcționare a Facultăţii de Teologie, el fiind chiriarhul locului.

Potrivit declarației de avere, în anul 2020, ÎPS Teodosie a câștigat suma anuală de suma de 158.129 de lei. Asta înseamnă că a câștigat pe lună 13.177 de lei în funcția de director de Şcoală Doctorală şi profesor de Teologie la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Pe lângă acești bani se mai adaugă și suma de 176.304 de lei, în anul 2020 (salariul de arhiepiscop plătit de statul român).

PS Lăsăm aici explicația pentru „neputința” din titlu: ÎPS Teodosie, din nou peste putință de ascultat: “În perioada neputinţei lunare, femeile nu pot lua nici agheasmă, nici anafură”

Cookies